Edmonton Oilersin kausi päättyi pudotuspelien osalta alkuunsa Winnipeg Jetsin jyrättyä jatkoon suoraan neljässä ottelussa.

Useat kiekkomediat ovatkin jo aloittaneet rummutuksen Oilersin epäonnistuneimmista pelaajista. Ainakin kolmen Oilersin pelaajan uskotaan yleisesti olevan lähtöuhan alla. Kallispalkkainen maalivahti Mikko Koskinen sekä hyökkääjät James Neal ja Kyle Turris saattavat löytää itsensä ensi kaudella muista maisemista.

– Koskisen sopimus ei ole GM Ken Hollandin vika, mutta on ehdottomasti hänen vastuullaan siivota roskat pois nyt. Koskinen oli kammottava 26 runkosarjapelissään. Merkkautti päästettyjen maalien keskiarvoksi 3,17, eikä totisesti varastanut pisteitä joukkueelleen, NHL-toimittaja Stanley Sweeney tylyttää.

– 32-vuotiaalla suomalaisjätillä on vuosi jäljellä sopimuksessaan, joka maksaa seuralle aivan liikaa – 4,5 miljoonaa dollaria. Koskisella on 15 joukkuetta sisältävä siirtopykälä, mutta hänen kauppaamisensa on täysi mahdottomuus. Odotan seuran ostavan maalivahdin ulos sopimuksestaan offseasonilla, toimittaja arvelee.

Hollandilla on ratkaistavanaan useampi sopimusongelma, sillä UFA-markkinoille päätyvien pelaajien lista on pitkä: Ryan Nugent-Hopkins, Tyler Ennis, Alex Chiasson, Adam Larsson, Tyson Barrie ja Dimitri Kulikov ovat nimekkäimmät viimeistä sopimusvuottaan pelanneet Edmonton-pelurit. Rajoitetuiksi vapaiksi agenteiksi (RFA) ovat tulossa lisäksi mm. Kailer Yamamoto ja Dominik Kahun.

LUE MYÖS: Jesse Puljujärvi paljastaa läheisimmät pelikaverinsa Edmontonissa – ”Niiden kanssa tulee värjäiltyä”