Kanada ajautumassa täydelliseen farssiin MM-kisoissa – Senators-peluri puuttui karuihin epäkohtiin

© Kuva: Getty Images

Latvian pääkaupunki Riiassa paraikaa pelattavat jääkiekon MM-kisat ovat tarjonneet jos jonkinlaisia ihmeitä, ja yksi ihmeellisimmistä on Kanadan taapertaminen. Vaahteranlehtipaidat keikkuvat alkulohko B:ssä jaetulla viimeisellä sijalla nollassa pisteessä yhdessä Italian kanssa.

Kun viimeiseen jatkopaikkaankin matkaa on jo enemmän kuin yhden voiton verran, on tilanne akuutti. Kanadan on käännettävä kelkka ja nopeasti, jos ja kun se nyt haluaa ylipäätään jatkoon.

Ottawa Senatorsin pelaaja Connor Brown nosti pohjoisamerikkalaismedia TSN:n mukaan esille muutaman varsin oleellisen epäkohdan.

– Pystymme lyömään kaikki muut paitsi maalivahdit. Tarvitsemme terävyyttä maalintekoalueille, olemme olleet vähän hätäisi siellä. Kulmat pitää valita oikein, NHL:ssä Senatorsille menneellä kaudella 56 pelissä pisteet 21+14=35 (+1) sivaltanut peluri manasi.

Kanadalaisluotsi Gerard Gallant ei haukkunut omiaan, vaikka Kanadalla on pisteitä vähemmän kuin esimerkiksi Iso-Britannialla (1).

– Olemme pelanneet toistaiseksi hyvää lätkää, mutta emme nyt vain ole saaneet tuloksia.

Toronto Maple Leafsin kesän 2012 kuudennen kierroksen 156. varaus Brown, 27, ei ole onnistunut tekemään MM-jäillä vielä tehoja. Kanada kohtaa keskiviikkona MM-kisojen alkulohko B:ssä Norjan.