Luotsilta kehotus Jesse Puljujärven tekemisten suhteen – myös Connor McDavid kehui ylväästi

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin vuonna 2016 ykköskierroksella nelosena nappaama Jesse Puljujärvi on vihdoin murtautunut NHL:ssä huipulle. Oikea käsi alhaalla pelaava laituri nakutti runkosarjan 55 koitoksessa pisteet 15+10=25 (+6) takoen uusiksi sekä maali-, syöttö että piste-ennätyksensä.

Oilersin apuvalmentaja Glen Gulutzan painotti The Athleticin haastattelussa sitä, että Ruotsin Älvkarlebyssä syntyneen pelurin tekemisessä kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muuallekin kuin ainoastaan tehoiluun ennätyksistä huolimatta.

– Älkää katsoko pelkästään hänen tehoja. Katsokaa, kuinka kovasti hän tekee töitä kriittisillä alueilla, luotsi oli sanonut äskettäin erään runkosarjamatsin jälkeen.

Puljujärvi kuulemma tunkee maalille ja haastaa pakkeja.

– Hän tekee siellä alueella todella hyvää työtä. Sitä ei ole aikaisemmin nähty.

– Muistan, kun puhuimme tuosta pari vuotta sitten. Tällaista hänen täytyi saada lisään peliinsä, jos hän halusi maaleja.

Puljujärvi nähtiin runkosarjassa mahtavassa paikassa, maailman kärkipelaajien kastiin lukeutuvan Connor McDavidin rinnalla. Kanadalainenkin ylisti suomalaista.

– Hän on tehnyt töitä kovasti pelinsä kanssa. Puljujärvi on muuttanut peliään. Ennen täältä lähtöään hän ei pelannut kovaa, mutta nyt pelaa. Hän on kova kiekolla, hän on iso ja menee maalille. Jesse saa pakkien maksamaan kovaa hintaa. Me tarvitsemme sellaista laituria.

Edmonton ja Winnipeg Jets avaavat NHL:n pudotuspelitaistelunsa torstaiaamuna.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!