NHL:n runkosarjan taas jäävä Arizona Coyotes tiedotti äskettäin kotisivuillaan, ettei joukkueen päävalmentajan paikalle kaudeksi 2017-18 noussut Rick Tocchet jatka enää kyseisessä pestissä. Kanukki ei pystynyt kääntämään Arizonan kelkkaa, sillä joukkue selviytyi tämän aikakaudella vain kerran jatkopeleihin häviten heti ensimmäisellä kierroksella.

Se tapahtui viime kaudella Colorado Avalanchen käsittelyssä. Kun tuo on Arizonalle ainoa jatkopaikka sesongista 2012-13 lähtien, on joukkue kuulunut NHL:n alakastiin pitkään.

– On ollut kunnia luotsata Coyotesia. Kunnioitan suuresti kaikkea väkeä täällä, he ovat parhaimmistoa – arvostan etenkin heidän apujaan ja työtä. Haluan kiittää myös faneja. Olen rakastanut tätä kaikkea, ja tämä mesta on minulle aina erityinen, Tocchet tunnelmoi NHL:n nettisivuilla.

– Valmennuksen vaihtaminen on seuran edun mukaista. Se oli tulema Tocchetin tapamisen jälkeen, Arizonan GM Bill Armstrong selvitti.

Niin nykyisen ex-luotsin työkuviot kuin seuran valmentajakysymyksetkin ovat toistaiseksi totaalisen auki.

– Tämä oli hyvin vaikea päätös, mutta uskomuksemme mukaan nyt on aika uuden suunnan ja johtajuuden. Rick on erittäin osaava valmentaja ja uskomaton ihminen – arvostamme vilpittömästi hänen panostaan.