The Athletic julkaisi sivuillaan NHL:n varaustilaisuudessaan NHL-osakkeitaan kohentaneet ja heikentäneet pelaajat. Osa heistä luonnollisesti myös suomalaisia.

Turnauksen tähdistöön yltänyt Aleksi Heimosalmi keräsi luonnollisesti kehuja, ja hänen arvioidaan kelpaavan NHL-seuroille jo toisen kierroksen varauksena. Samu Tuomaalan ja Samu Salmisen toimittaja Corey Pronman arvioi ykkös- ja kakkoskierroksen välimaastoon onnistuneen turnauksen jälkeen.

Brad Lambertin turnaus oli Pronmanin mukaan pettymys. Vasta vuoden päästäMali varattavan hyökkääjän loukkaantuminen otettiin huomioon, mutta pohjoisamerikkalaistoimittajasta ei turnauksen jälkeen tuntunut siltä, että Lambert olisi samassa kategoriassa ykkösvaraukseksi hehkutetun, kisojen MVP:ksi valitun Shane Wrightin kanssa.

Toinen suomalainen, jonka draft-sijoituksen The Athleticin jutussa arvioidaan tippuvan turnauksen seurauksena, on Aleksi Malinen. Pronman uskoo JYP-puolustajan tulevan varatuksi kolmen ensimmäisen kierroksen ulkopuolella.

Tänä vuonna NHL:ään varattavat U18-kisoissa onnistuneet:

Ethan Del Mastro, Kanada
Benjamin Gaudreau, Kanada
Danila Klimovitsh, Valko-Venäjä
Ty Gallagher, USA
Daniil Lazutin, Venäjä
Brennan Othmann, Kanada
Olen Zellweger, Kanada
Aleksi Heimosalmi, Suomi
Samu Tuomaala, Suomi
Samu Salminen, Suomi

Epäonnistuneet:

Brett Harrison, Kanada
Connor Roulette, Kanada
Roman Schmidt, USA
Aleksi Malinen, Suomi
Matvei Petrov, Venäjä
Simon Robertsson, Ruotsi
William Strömgren, Ruotsi