Ilja Kovaltshuk ei jatka ensi kaudella KHL-mestaruuden voittaneessa Avangard Omskissa. Se ei ole salaisuus, että venäläiskonkari haluaa NHL:ään voittamaan Stanley Cupin, mutta NHL-paikan saavuttamisen realistisuus on ollut vähän epäselvää.

NHL:ssä suosittelijat ovat lähes kaikki kaikessa, oli kyse sitten pelipaikoista tai taustahommista. Tämä puoli Koviella on kunnossa, sillä häntä hehkuttamaan yltyy Bob Hartley.

— Hän oli uskomaton johtaja, Kovaltshukia Omskissa valmentanut Hartley hehkuttaa Sportsnetin 31 Thoughts: The Podcastissä. Hän oli uskomaton jäällä. Kaikki näkivät mitä hän teki jäällä, mutta kukaan ei nähnyt mitä hän teki kopissa.

Hartley mainitsi muun muassa, että nuorten venäläisten Jegor Tsinahovin ja Klim Kostinin kanssa Kovaltshuk oli todella suureksi avuksi. Hän kehui 37-vuotiaan venäläishyökkääjän intohimoa, ja kertoi ettei häntä saanut pidettyä pois jäältä edes pudotuspelien välissä.

Pudotuspeleissä Kovaltshuk ei tehnyt pisteiden valossa tuhojaan, mutta runkosarjassa pistetahti oli kovaa. Edellisellä NHL-vierailullaan vuoden 2001 ykkösvaraus keräsi 26 pistettä 46 otteluun.

Hartley on suosittelijana todella iso nimi. Hän on voittanut Stanley Cupin, NHL:n parhaan valmentajan palkinnon, AHL-mestaruuden, Sveitsin mestaruuden, QMJHL:n mestaruuden ja viimeisimpänä KHL-mestarille jaettavan Gagarin Cupin. NHL:ssä hän on valmentanut 14 kautta ja Latvian maajoukkuetta hän luotsaa viidettä kauttaan.

60-vuotias kanadalaisvalmentaja tuntee Kovaltshukin paremmin kuin lähes kukaan. Hän valmensi Spartak Moskovan kasvattia viiden vuoden ajan Atlanta Thrashersissä ja kuvaili heidän suhdettaan todella henkilökohtaiseksi.