NHL-viikon ylivoimaisesti kuumin puheenaihe on ollut Washington Capitalsin sekoilija Tom Wilsonin toiminta, kun hän käsitteli kovin ottein äskettäin NY Rangersin Pavel Butshnevitshia, Ryan Stromea ja Artemi Panariniakin.

Näet tapauksesta videon ohesta.

 

Pelissä ison käytösrangaistuksen lusinut Capsin ruutitynnyri sai matsin jälkeen riehumisestaan käsittämättömän sanktion, vain NHL:n maksimisakot. Se tarkoittaa nykysäännöillä 5 000 dollaria, ja rangaistusta pidetään kiekkopiireissä kaikkiaan täysin hämmentävänä – ja täysin syystä.

Jotenkin tapaus sai myöhemmin vielä koomisempia piirteitä NHL:n puuhaillessa Butshnevitshille toisesta tilanteesta yhden ottelun pelikiellon. Venäläinen huitoi joukkueiden seuraavassa kohtaamisessa Anthony Manthaa mailalla naamatauluun – kenties kostoksi? – saaden ottelurangaistuksen ja päälle yhden ottelun käsittäneen pelikiellon.

NHL Player Safety

@NHLPlayerSafety
NY Rangers’ Pavel Buchnevich has been suspended for one game for High-sticking Washington’s Anthony Mantha. ow.ly/OTDs30rGVDd

Tekisi mieli sanoa, että tämä Butshnevitshin selkkaus oli seurausta vain ja ainoastaan siitä, että NHL:n kurinpito on norsunluutornissaan totaalisen kuistilla. Wilson sai aikaan kostonkierteen, joka tuskin ihan äkkiä loppuu, ellei taalaliigan toimistolla pistettä touhuille stoppia.

Venäläispeluri lusi pelikieltonsa – joka tietysti oli ihan ansaittu, mutta samalla kaikkea muuta kuin linjassa Wilsonin riehumisen kanssa – viime yönä 0-4-tappiossa Boston Bruinsia vastaan.