Minnesota Wildin itävaltalaislupaus Marco Rossi kertoo The Athleticin artikkelissa koronavirustaudin hänelle aiheuttamasta jälkitaudista. Rossi valmistautui NHL-debyyttiinsä tammikuussa Wildin harjoitusleirillä.

Rossi oli mukana myös Itävallan alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa vuodenvaihteen maailmanmestaruuskilpailuissa. Koronaan hän oli sairastunut jo viime marraskuussa.

– Lääkärit kertoivat, että yhdenkin lisäpelin pelaaminen kisoissa olisi voinut muuttaa lopputuloksen täysin erilaiseksi. Olen kiitollinen Jumalalle, että hän tuki minua. Olen vain onnellinen, että olen yhä elossa.

Wildin GM Bill Guerin lähetti Rossin Itävaltaan perheensä luo kesken harjoitusleirin. Rossilla oli todettu sydänlihastulehdus.

– Joka kerta, kun menin nukkumaan, pelkäsin, etten heräisi enää. Pyysin vanhempiani pysymään vieressäni niin pitkään, kunnes nukahtaisin. Joka aamu olin iloinen heräämisestäni.

Jos myöhemmin keväällä tehtävissä tutkimuksissa kaikki on hyvin, Rossi saa aloittaa kauteen valmistautumisen rauhallisesti joukkueensa kanssa. Juuri nyt itseään hulluksi harjoittelijaksi kuvaileva itävaltalainen saa tehdä ainoastaan lyhyitä kävelyjä ja kevyttä liikkuvuusharjoittelua.

Rossi teki edellisellä kaudella Kanadan junioriliiga OHL:ssä 120 tehopistettä. Hänestä tuli ensimmäinen eurooppalainen pistepörssin voittaja kyseisessä sarjassa.

Hän teki myös eniten pisteitä, kun lasketaan mukaan kaikki viime kaudella kolmessa suurimmassa Kanadan juniorisarjassa pelanneet pelaajat. Edellisen kerran samaan on eurooppalaisista pystynyt Aleksandr Radulov kaudella 2005–06.

NHL-matsit näet V Sportin kanavilta ja Viaplaysta.