NHL:ssä äsken tulikasteensa saanut Ukko-Pekka Luukkonen on aloittanut uransa upealla tavalla – olkoonkin, että suomalaisen maalivahdin Buffalo Sabres kyntää syvällä ja kaukana pudotuspelipaikoista. Lupaus koppasi keskiviikon vastaisena yönä huimat 38 laakia, kun Sabres taipui kesän 2014 loppuottelija NY Rangersin käsittelyssä numeroin 1-3.

Alkukaudella lainalla Suomen Liigassa ja sen turkulaisessa TPS:ssä pelannut espoolaislähtöinen on torjunut taalaliigassa nyt kahdessa pelissä niin, että ensiksi torjuntaprosentti näytti lukemia 90,0 ja nyt vieläkin kovempaa numerosarjaa 92,7. Luukkonen ei ole selvinnyt helpolla, sillä Boston Bruins tulitti tätä kohti 40 kertaa ja Rangerskin 41 kertaa.

– Joskus on helpompaa pelata, kun pelissä tapahtuu paljon juttuja. Silloin mieli on tavallaan automaattisesti pelissä mukana koko ajan. Ei siinä ole ​​aikaa laskea laukauksia, viime kuussa 22 vuotta täyttänyt vahti sanoi Sabresin kotisivuilla vaatimattomasti.

Buffalo-luotsi Don Granato oli kehunut Luukkosen tapaa, jolla hän toimii maalilla nähdäkseen laukauksia maskinkin tapaan.

– Peli on täällä niin nopeaa, että pitää olla valmiina koko ajan – siitäkin huolimatta, että meillä olisi kiekko hallussa. Paine tulee nopeasti, Luukkonen kuvaili.

Buffalon oma juhannuksen 2017 kakkoskierroksen 54. varaus on nyt pysäytellyt kumilätkiä NHL:ssä siis 91,4 prosentin tarkkuudella. AHL:n puolella Rochester Americansissa saldo näyttää 14 pelin jälkeen lukemia 88,8, TPS:ssä kiekot pysähtyivät 90,8 prosentin varmuudella.

NHL-matsit näet V Sportin kanavilta ja Viaplaysta.