Jarmo Kekäläisellä on edessään hikinen kesä Columbus Blue Jacketsin ensi kauden joukkueen rakentamisessa.

Vaikka ratkaistavana on mm. päävalmentajakysymys sekä Patrik Laineen jatkosopimus, lienee suomalais-GM:n suurin haaste löytää seuralleen mitat täyttävä ykkössentteri Pierre-Luc Dubois’n tilalle.

Blue Jacketsin pitkäaikainen sisäpiiritoimittaja Aaron Portzline nostaa esille kolme nimeä, joita Kekäläinen saattaa kalastella Ohioon kesämarkkinoilla.

– Blue Jacketsilla on verkot vesillä kaikkien kärkisenttereiden suhteen, mutta kuinka moni heistä on ostettavissa ulos nykyisestä seurastaan? Columbuksen olisi todennäköisesti pakattava paluupostissa toiseen suuntaan kärkiparin puolustajansa Zack Werenski.

– Parhaat vapaille markkinoille vapautuvat sentterit ovat Ryan Nugent-Hopkins (Edmonton Oilers) sekä Phillip Danault (Montreal Canadiens), joista Nugent-Hopkins olisi ideaalisempi kakkossentterin rooliin, kun taas Danault on enemmän kakkos-kolmosketjun vaihtoehto. Tämä vuosi voi olla haasteellinen tehdä sentterihankintaa pelaajasiirtojen kautta maksamatta rutkasti ylihintaa, Portzline järkeilee.

Kenties todennäköisin tähtistatuksen keskushyökkääjä siirtomarkkinoilla lienee Buffalo Sabresin Jack Eichel, jonka uskotaan havittelevan maisemanvaihdoksen perään. Tähän vaihtoehtoon Portzline ei kuitenkaan usko ilman jättimäisiä satsauksia, jotka olisivat osaltaan pois Blue Jacketsin tulevaisuuden rakentamisesta.