Columbus Blue Jacketsin pitkäaikainen kapteeni, NHL:n siirtotakarajalla Toronto Maple Leafsiin kaupattu Nick Foligno on ottanut kantaa Patrik Laineen ja Columbuksen kiistellyn päävalmentaja John Tortorellan väliseen suhteeseen.

Blue Jacketsin paidassa 37 ottelussa 17 (10+7) tehopinnaa iskenyt, juuri 23 vuotta täyttänyt Laine ei ole näyttänyt sopeutuneen Tortorellan nihilistiseen valmennusfilosofiaan. Suomalaistykki onkin löytänyt itsensä useampaan otteeseen penkin päästä pelin ratkaisuhetkillä.

Kokenut Foligno avaa NHL-toimittaja Brent Wallacen sekä ex-NHL-peluri Marc Methotin luotsaamassa The Wally & Methot Show -podcastissa Laineen ja Tortorellan välisiä suhteita.

– On olemassa harmillinen mielikuva siitä, että Tortorella haluaisi ainoastaan ryöpyttää pelaajiaan. Tämä ei pidä paikkansa. Jos tekee töitä ja toimii ammattimaisesti, Tortorella rakastaa sinua, Foligno aloittaa.

– Patty vasta opettelee näitä asioita. Hän on nuori ja lahjakas kaveri, jolle pelaaminen on helppoa. Tällä hetkellä hän yrittää saada kuntoon sen toisen puolen, jossa häneltä odotetaan paljon joka päivä. Kuinka saapua hallille, kuinka harjoitella ja valmistautua.

– Uskon Patty Laineen selviävän Tortorellan maailmassa. Itse asiassa uskon, että hänellä voi olla jopa mukavaa jonkun ajan kuluttua. Kyse on siitä, että saa homman toimimaan, ja toisilta se ottaa kauemmin kuin toisilta, Foligno arvioi.

Laineen ja Tortorellan välinen yhteistyö saattaa joka tapauksessa jäädä lyhyeksi, sillä ainakin Tortorellan lähtöä Blue Jacketsista kauden jälkeen pidetään yleisesti varmana.