Colorado Avalanche jatkoi perjantaiyöllä viime aikojen varsin hyvää virettään, kun se kaatoi NHL:ssä Vegas Golden Knightsin numeroin 5-1. Joonas Donskoi iski Avsville 1-1-maalin toisen kaksikymppisen alkuminuuteilla, Mikko Rantanen puolestaan syötti Gabriel Landeskogin saman erän loppupuolella tälläämän 4-1-maalin.

Yksi läntisen divisioonan kärkipelin sankareista oli Coloradon maalilla 17 torjuntaa ottanut Philipp Grubauer. Voitto oli kauden 26:nnen starttinsa ja sesongin 27:nnen pelinsä saaneelle saksalaiskassarille jo 20:s.

Kumilätkiä tällä kaudella vakuuttavalla 93,1 prosentin tarkkuudella torjunut Grubauer teki samalla Coloradon seurahistoriaa. Vahti saavutti 20 voiton rajapyykin nopeammin kuin kukaan muu koskaan Avalanchen ja sitä edeltäneen Quebec Nordiquesin historiassa. Taakse jäi siis esimerkiksi legendaarinen, neljän Stanley Cupin mestari Patrick Roy.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Philipp Grubauer (27 GP) became the fastest goaltender in @Avalanche / Nordiques franchise history to reach the 20-win mark in a season, besting Patrick Roy (30 GP in 2000-01).

It was the 99th victory of his regular-season career (201 GP). #NHLStats

Coloradossa kovaan liekkiin äitynyt molari on taalaliigan maalivahtipörssin kakkonen Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevskin jälkeen.