NY Rangersin suomalaislupaus Kaapo Kakko sai karmean pitkäksi venyneen maalittoman putken poikki NHL:ssä tiistaiyönä 5-3-voittoon päättyneessä Buffalo Sabres -koitoksessa. Suomalainen veti 19 peliä putkeen maaleitta, ja edellinen osuma oli syntynyt kaksi kuukautta sitten 22. tammikuuta.

– Ainahan maalin lyöminen tuntuu hyvältä, mutta pitkän tauon jälkeen vieläkin paremmalta, vajaat 15 minuuttia pelannut ja peräti kuusi kertaa maalia kohti ampunut Kakko mietti taalaliigan nettisivuilla.

Turkulaislähtöinen juhannuksen 2019 ykköskierroksen kakkosvaraus latoi joukkueelleen 1-1-osuman sekä 5-3-niitin tyhjään rysään. Peräti kolminkertaisen maailmanmestarin saldo taalaliigassa on tällä kaudella nyt 24 pelin jälkeen 4+2=6 (-1).

– Tunsimme Kakon olevan valmis saamaan lisää vastuuta sen olemuksen perusteella, mitä hän on esittänyt kolmessa tai neljässä edellisessä pelissä, Rangersin AHL-joukkue Hartford Wolf Packin valmentaja Kris Knoblauch sanoi.

– Hänen tekemisensä määritti tämän seuraavan vaihteen.

Oikea luotsi David Quinn sekä apuvalmentajat Jacques Martin, David Oliver ja Greg Brown eivät olleet käytettävissä heidän ollessa koronaprotokollan takia eristyksissä.

Edellisen kerran kuukausi sitten, eli 24. helmikuuta voittaneen Buffalon tappioputki on päässyt venymään tähtitieteellisen pitkäksi, kun se on siis nyt jo 14 ottelun mittainen – eli tasan neljäsosan koko 56 mittelöä käsittävästä runkosarjakaudesta. Koita siinä sitten repiä riemua yhtään mistään.

– Emme voi ajatella putkea. Emme voi ajatella putkea myöskään voittoputkessa, Buffalon valmentaja Don Granato kuittasi.