Kaksitoista peräkkäistä tappiota koitui Buffalo Sabresin päävalmentajan Ralph Kruegerin kohtaloksi. Vuonna 2019 pestatun valmentajan siirtäminen sivuun lienee Buffalossa korkeintaan kosmeettinen muutos.

Sabresin nykyinen omistaja Terry Begula osti seuran kevättalvella 2011. Esimerkiksi paljon parjattu Ville Leinon kuuden vuoden sopimus Buffalon kanssa on tehty Begulan omistajakauden aikana.

Keväällä 2011 Sabres on myös pelannut edellisen kerran pudotuspelikiekkoa. Begulan alaisuudessa kilpailukykyisen joukkueen rakentamista on yrittänyt neljä GM:ää, tuloksetta.

Valmennusvastuun Buffalo Newsin mukaan väliaikaisesti ottava Don Granato on seitsemäs päävalmentaja Sabresissa Begulan aikakaudella. Pitkäjänteisyys ei varsinaisesti ole kuulunut seuran toimintatapoihin viimeisen vuosikymmenen aikana.

Tällä kaudella päävalmentaja Kruegerin käsiin oli joidenkin arvioiden mukaan rakennettu aiempia joukkueita laadukkaampi kokoonpano. Todellisuudessa kentällä on nähty välinpitämättömiä, liian suurta palkkaa nauttivia oman elämänsä supertähtiä.

Joukkueen palkkarakenne on juuri nyt kamala. Jack Eichel, Jeff Skinner ja Taylor Hall kuittaavat yhteensä 27 miljoonaa dollaria tällä kaudella. Sillä rahalla herrat ovat viitsineet tehdä yhteensä kuusi maalia.

Begulan epäonnistumisten sarja hakee vertaistaan NHL-tasolla. Tälläkin kaudella joukkue on välittänyt voittamisesta tasan yhtä paljon kuin sen omistaja. On todella vaikeaa kuvitella, että valmentajan vaihtaminen muuttaisi seurassa lopulta yhtään mitään.