Minnesota Wildin suomalaisvahti Kaapo Kähkönen on tällä hetkellä kenties kuumin sinivalkoinen pelaaja koko taalaliigassa. Kun joukkue voitti keskiviikkoyönä Arizona Coyotesin numeroin 3-0, kasvatti maalilla 31 torjuntaa ottanut suomalainen voittoputkeaan edelleen.

Putki on nyt peräti yhdeksän koitoksen mittainen, ja tuo on viidenneksi pisin NHL:n tulokasveskarit huomioiden kautta aikain! St. Louis Bluesin Jordan Binnington pystyi yhtä pitkään kaudella 2018-19, mutta muutoin kyseinen temppu on ollut luokkaa harvinaisuus 2000-luvulla.

2000-luvulla vähintään vastaavaan ei ole pystynyt kukaan näiden kahden herran lisäksi. Myös Wild-leirissä kaksi herraa on ollut iskussa.

– Tarvitsemme kahta kundia maalille voittamaan pelejä, koska pelaamme joka toinen ilta. En usko siihen, että minun pitäisi saada kerättyä ylimääräistä motivaatiota, jos Cam Talbot pelaa hyvin, Kähkönen henkäisi Wildin nettisivuilla.

Kähkösen torjuntaprosentti on kuluvalla kaudella 92,42, eikä huono ole Talbotkaan: 91,59.

– On hienoa nähdä joukkuetoverin pelaavan hyvin. Haluan kaikkien pelaavan hyvin, jotta voimme kairata voittoja.

Wild on läntisessä konferenssissa vahvoilla, kun se keikkuu peräti kakkosena. Eroa kärkeen on vain kaksi pinnaa, ja toisaalta ensimmäinen karsiutujan paikka on takana jo yhdeksän pisteen päässä.

– Joka kerta, kun minulle kerrotaan pelaamisesta, ajattelen vain meneväni tolppien väliin pelatakseni toista joukkuetta vastaan. Se on lähestymistapani.

– Talbot on ollut uskomaton kauden alusta alkaen. Voin yrittää oppia silloin, kun näen hänen pelaavan. Hän on ollut NHL:ssä pitkään, ja sellaisen pelaajan tekemisen seuraaminen ei ole koskaan pahasta, Kähkönen kehui vajaat kymmenen vuotta vanhempaa kollegaa.

– Hänen jatkuvan nykyhetkeen keskittymisen seuraaminen ja vastaaviin juttuihin on ollut hienoa.

Maailmanmestari Talbot on torjunut NHL:ssä lähes kolmessa ja puolessa sadassa pelissä, Kähkösellä on menossa tulokaskausi. Siinäpä sitä on sitten hyvä kasvaa kohti taalaliigan eliittiä.