Mikko Rantasen ja Joonas Donskoin tähdittämä Colorado Avalanche rankattiin usean eri median toimesta, niin rapakon takana kuin muuallakin, ennen NHL-kauden alkua läntisen divisioonan kärkeen.

Kaukana on kuitenkin Avs siitä vireestä, mitä moni saattoi odottaa. Joukkue keikkuu huipputasaisessa divarissa vasta neljännellä sijalla, toki vain viisi pinnaa kärkijoukkue Vegas Golden Knightsin perässä. Toisaalta samalla Arizona Coyotes ja Los Angeles Kings kyttäävät pudotuspelipaikkoja pinnan ja kahden päässä.

Tiistaiyönä Colorado taipui juurikin Arizonalle marginaalisesti 2-3. Avs on ollut aidosti tiukoilla, kun kauden 23 matsia ovat tuoneet vain 11 suoraa voittoa, ja viidestä viime pelistä on irronnut vain yksi voitto varsinaisella peliajalla.

– Ensimmäisen erän meno oli samanlainen kuin mitä olemme antaneet aiemminkin. Mutta emme olleet niin vaarallisia kuin olisi pitänyt olla, luotsi Jared Bednar sanoi NHL:n nettisivuilla.

Divisioonan ennakoitu kärkisija, saatika pudotuspelipaikka ovat kaikkea muuta kuin varmaa. Farssi, jatkosta putoaminen uhkaa edelleen.

– Tämä on mitä on. Teemme kyllä töitä kovasti, luomme paikkoja ja jauhamme… Nyt Arizona sai pari onnekasta pomppua ja se on joskus kaikki, mitä urheilu vaatii. Meidän on palattava takaisin – seuraava peli on valtava, hyökkääjä Andre Burakovsky pyöritteli.

– Näyttää siltä, ​​että teemme jokaisesta vastustajamme maalivahdista hyvän – he kaikki näyttävät tähdiltä, Bednar jatkoi.

– Emme voi jatkaa näin. Meidän on löydettävä keinot alkaa hyödyntämään maalipaikkoja.

Avsia ei nyt siis palkitse mikään.

– Tarkoitan sitä, että en ole pettynyt yrittämiseen. Olen pettynyt tulokseen.

Yöllä suomalaisista tehoille nousi Rantanen, Donskoi sen sijaan jäi kiikareille.

Toinen karu seikka on se, että Coloradon loukkaantumislista on pitkä kuin nälkävuosi. Päävammasta kärsivän Nathan MacKinnonin lisäksi poissa ovat ylävartalovammoista kärsivät Bowen Byram, J.T. Compher, Pavel Francouz, Dennis Gilbert, Erik Johnson, Cale Makar ja Conor Timmins. Hän jätti pelin kesken maanantaina.