Tiistaiyö oli nappisuoritus AHL-joukkue Manitoba Moosen takalinjoilla luutivalta Ville Heinolalla. Winnipeg Jetsin paikasta haaveileva peluri iski uransa kaksi ensimmäistä AHL-maalia siten, että jälkimmäinen syntyi jatkoajalla.

Loisto-ottelun Laval Rocketia vastaan pelannut pakki oli joukkueensa sankari, ja samalla matsin kolmostähti. Pelaaja läpsäytti voittomaalin jatkoajalla suoraan syötöstä b-pisteen kaaren tuntumasta.

– Ollakseni rehellinen, minulla ei ollut aavistustakaan siitä mitä teen. Minun tulee olla luova ylivoimassa, tehdä peliä, ja ampua kiekkoa. Se meni nyt sisään, joten kiva näin, pelaaja sanoi Manitoban kotisivuilla.

Vaikka ennen yötä Honkajoen timantin tilillä ei ollut yhtään AHL-maalia, nyt niitä on jo kaksi. Ensimmäisen teki tosiasiassa Lavalin Jesse Ylönen, joka pommitti purkukiekon suoraan omaan häkkiin.

VOIT KATSOA MAALIT TÄSTÄ JUTUSTA: Jatkoaikasankari! Ville Heinola sai hanat auki AHL:ssä kunnolla – Jesse Ylösen hämmentävä oma maali kaiken alku

Winnipeg Jetsin suuntaan kovan näytteen antanut Heinola sai illan päätteeksi kehut.

– Ville Heinola ja Cole Perfetti ovat olleet osa hyökkäystä ensimmäisestä pelistä lähtien. He ovat pystyneet luomaan jonkin verran hyökkäyspeliä, mutta samalla he myös pystyvät tuottamaan (tulosta) pelin tärkeinä aikoina. Se on taito, Moose-luotsi Pascal Vincent puolestaan sanoi.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari on pelannut nyt AHL:ssä kaikkiaan kahdeksan peliä pistein 2+1=3, NHL:ssä saldo on yhdeksän koitoksen jälkeen 1+4=5.