Vancouver Canucksin kausi on ollut tähän mennessä valtaisa pettymys. Joukkueesta odotettiin yhtä Kanadan divisioonan kovimmista, mutta odotukset on alitettu pahemman kerran. 14 ottelusta saldona on vain kuusi voittoa, ja joukkue on kolmanneksi viimeisenä, vaikka on pelannut selvästi eniten.

Heikon alun vuoksi seuran GM Jim Benning on jo potku-uhan alla. Hän teki paljon erilaisia liikkeitä sarjatauon aikana ja poltti rahaa, mutta Vancouver ei näistä vahvistunut.

Benning ei tehnyt jatkosopimusta maalivahti Jacob Markströmille eikä hyökkääjä Tyler Toffolille. Toffolin menetys oli erityisen kirvelevä, sillä hän mättää nyt kovia tehoja Montreal Canadiensissa.

Tilannetta Benningin kannalta pahentaa hänen antamansa selitykset. Toffoli päätyi muualle, kun aika loppui Benningiltä kesken. Asia on tulkittu siten, että Toffolin menetyksessä kyse oli ennen kaikkea GM:n osaamattomuudesta.

– Meidän aikeemme oli saada hänelle jatkosopimus, ja jos meillä olisi ollut hieman lisää aikaa, olisimme saattaneet saada sen aikaan. Olimme siinä pisteessä, että tiesin Tylerin haluavan jatkaa meillä ja yritimme saada sitä toimimaan. Meiltä tavallaan loppui aika, kun hän sai tarjouksia muualta ja hänen täytyi hyväksyä joku niistä, Benning selitti aikanaan.