Useita nimekkäitä offseason-hankintoja tehnyt Ottawa Senators on aloittanut NHL-kautensa umpisurkeasti.

Yhdeksän ottelun tappioputkessa rämpivä kanadalaisjoukkue on napannut 10 ottelustaan vaivaiset kolme pistettä, minkä myötä joukkueen pudotuspelimahdollisuudet näyttävät karkaavan heti alkukaudesta.

Ottawa Sunin NHL-toimittaja Bruce Garriochin mukaan Senators onkin jo reagoimassa tilanteeseen siirtomarkkinoilla. Senators on toimittajan tietojen mukaan valmis kauppaamaan kalleimman hyökkääjänsä, täksi kaudeksi Arizona Coyotesista hankitun Derek Stepanin toisaalle vain muutaman ottelun jälkeen.

30-vuotias Stepan on entisen NHL-pomo Doug MacLeanin mukaan tyytymätön Senatorsin päävalmentaja D.J. Smithiin, minkä lisäksi hyökkääjä haluaisi tiettävästi palata lähemmäs Arizonassa asuvaa perhettään.

6,5 miljoonaa dollaria kaudessa tienaava Stepan pelaa parhaillaan 6-vuotisen jättisopimuksensa viimeistä kautta. Keskushyökkääjä on iskenyt alkukauden yhdeksässä ottelussaan vaisut tehot 1+2=3. Stepanin sopimuksessa ei ole siirtopykälää, minkä vuoksi Senators voi vapaasti kaupata pelaajan mihin tahansa NHL-seuraan.