NHL:n vuoden 2021 varaustilaisuus tulee olemaan iso haaste niin seuroille kuin varattaville nuorukaisillekin. Ympäri maailmaa useat jääkiekkosarjat ovat olleet pitkillä tauoilla tai kokonaan jäissä, eivätkä varattavat pelaajat ole päässeet harjoittelemaan tai antamaan näyttöjä NHL-seuroille.

Vuoden 2021 varaustilaisuuden kohtaloa käsiteltiin Sportsnetin lähetyksessä. Tällä hetkellä pöydällä on useita skenaarioita, mutta tavanomaiseen tapaan tilaisuutta tuskin ollaan järjestämässä.

NHL-toimittaja Chris Johnston mainitsi, että NHL-seurat voisivat järjestää keväällä turnauksen maailman huippulupauksille. Turnauksessa skoutit pääsisivät kunnolla näkemään nuorukaisten otteita. Ison tapahtuman järjestäminen koronavirustilanteen vuoksi olisi kuitenkin vaikea tehtävä toteuttaa.

Sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin mukaan monet seurat ovat pyytäneet tilaisuuden lykkäämistä. Kesäkuussa järjestettävä tilaisuus voitaisiin pitää loppukesästä tai alkusyksystä. Radikaaleimmissa toiveissa tilaisuus peruttaisiin kokonaan ja vuonna 2022 järjestettäisiin kaksi NHL-varaustilaisuutta.