Perjantaiyön Vancouver Canucks -peli oli Montreal Canadiensin kolmosketjun laituri Joel Armialle kaksijakoinen. Pelaaja takoi NHL:n tämän hetken ehkä jopa kuumimmassa hyökkäsketjussa tehot 2+2=4, ja päälle Habs tuhosi Canucksin 7-3.

Toisaalta ajassa 57.32 Armia lähti maata kiertävälle radalle ja ex-joukkuekaveri Tyler Myers suihkuun telottuaan suomalaista suoraan koteloon.

Habsin kolme ensimmäistä maalia syntyi niin, että joko tekijä tai syöttäjä oli vain Armia ja Tyler Toffoli. Erikoisuus on sekin, että osumista yksi syntyi viisivitosella, yksi ylivoimalla ja yksi alivoimalla. Kanukin NHL:n pistepörssin kärkeen (5+2=7) auttaneen Armian aivotärähdys sattuu joukkueen leirissä.

– Mielestäni erotuomarit tekivät oikein annettuaan Myersille viiden minuutin kakun. Taklauksesta en pitänyt lainkaan! Taululla oli 6-3 ja aikaa jäljellä noin kaksi minuuttia, Habsin vastuuvalmentaja Claude Julien pauhaa NHL:n sivujen mukaan.

Armia ja Myers pelasivat Winnipeg Jetsissä joukkuekavereina viime vuosikymmenen puolen välin jälkeen.

Maaleja tasakentällisin, ylivoimalla, alivoimalla…

Suomalaislinko ja taalaliigan pistepörssin kärki saalistivat pelissä yhteensä tehot 4+3=7 ja kumpikin summasi alivoimalla saldon 1+1=2. Miten se on mahdollista?

– He ovat nopeita. Meillä on kavereita, jotka osaavat lentää. Kaverit poimivat kiekkoja ja pystyvät antamaan läpisyöttöjä. Aggressiivisuus ja äijien luistelu ovat olleet salaisuuksia alivoimamaaleihin, Habs-pakki Shea Weber arvelee.

Laitahyökkääjien, eli Armian ja Toffolin sentterinä on viilettänyt Jesperi Kotkaniemi (0+1=1). NHL:n tämän hetken ykköstykki Toffoli kertoo syyt siihen, miksi kolmikko oli tehokas.

– Teimme töitä pitäen kiekkoa.

– He ovat isoja kavereita, enkä minäkään ole pieni. Olimme kiekossa ja teimme peliä älykkäästi, joten meidän ei tarvinnut jahdata kiekkoa.

Armia on Toffolille vanha tuttu menneiltä vuosilta, ja kaksikko on pelannut aiemmin vastakkain.

– Hän on aina ollut sellainen iso kundi, joka on tehnyt peliä todella hyvin ja pitänyt kiinni kiekosta – näitä olemme nähneet viimepäivinäkin.