[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Ennen kauden alkua Toronto Maple Leafsia pidettiin yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista. Kun joukkueessa on Auston Matthewsin, John Tavaresin, William Nylanderin, Mitch Marnerin ja Tyson Barrien kaltaisia tähtiä, mikä voisi mennä pieleen?

Kausi ei ollut Torontolta kummoinen suoritus. Syyttävää sormea ei voi kohdistaa millekään tietylle pelipaikalle. Puolustuksen tiedettiin olevan heikko kohta jo etukäteen. Kun syntipukkia ei tuntunut löytyvän, kritiikki alkoi kohdistua suurimpiin tähtiin. Mitä jos joukkue oli ylipäätään kasattu väärin?

Päävalmentaja Mike Babcock sai lopulta kenkää. Hänen lähtönsä oli varsin myrskyisä, ja entisestä huippuvalmentajasta paljastui kohua toisensa perään. On kuitenkin hyvä muistaa, että Babcockia ja hänen temppujaan siedettiin menestyksen toivossa vuosikausia.

Kädenlämpöisen runkosarjan jälkeen koittivat pudotuspelit. Tähdistään huolimatta Toronto hävisi Columbus Blue Jacketsille otteluvoitoin 2-3.

Kauden päätteeksi oli selvää, että joukkuetta täytyy uudistaa. Moni kakkoskorin tähdistä sai lähteä, ja tilalle hankittiin veteraaneja ja vahvistusta pakistoon.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Kasperi Kapanen (Pittsburgh Penguins)
Hyökkääjä, 24 vuotta

Kapasen menetys on iso isku Torontolle. Vikkeläjalkaista hyökkääjää pystyi peluuttamaan missä tahansa ketjussa. Etenkin alivoimalla hän oli kultaakin kalliimpi, mistä kertoivat useat alivoimamaalit. Toronton oli kuitenkin luovuttava jostain, ja vaikka Kapanen ei ollut missään nimessä ylipalkattu, hän sai lähteä.

Kuva: Getty Images

Tyson Barrie (Edmonton Oilers)
Puolustaja, 29 vuotta

Barrie saapui Torontoon huimien odotusten saattelemana. Joukkueen pelitapa ei kuitenkaan tuntunut jostain syystä sopivan kiekolliselle puolustajalla, ja hän tuskaili alusta loppuun. Torontolla ei ollut varaa Barrien jatkosopimukseen, joten hänestä luopuminen oli selviö. Puolustukseen ei kuitenkaan ole löydetty uutta vastaavan pelaajatyypin pakkia.

Kuva: Getty Images

Andreas Johnsson (New Jersey Devils)
Hyökkääjä, 26 vuotta

Johnsson koki saman kohtalon kuin Kasperi Kapanen. Hän on erittäin potentiaalinen nuorukainen, jolle ei tuntunut löytyvän sopivaa roolia Torontosta. Hän pelaa melko edullisella sopimuksella, mutta tästä huolimatta hänet jouduttiin kauppaamaan muualle. Uudessa seurassaan Johnsson saa isomman roolin, ja Torontossa voidaan harmitella, että hänet päästettiin pois.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Mikko Lehtonen (Jokerit, KHL)
Puolustaja, 26 vuotta

Lehtonen on takonut hurjia tehoja KHL:ssä, eikä häntä turhaan tituleerata Euroopan parhaaksi puolustajaksi. Nähtäväksi jää, miten hän onnistuu pääsemään sisään NHL:n vaatimustasoon. Torontolla olisi käyttöä Lehtoselle kakkosylivoimassa, jos hän vain pystyy vastaamaan huutoon.

Kuva: Getty Images

T.J. Brodie (Calgary Flames)
Puolustaja, 30 vuotta

Brodiesta ei tiedä, onko hän lintu vai kala. Hän on nakuttanut Calgaryssa koviakin tehoja, mutta viime vuosina hän on sopinut paremmin peruspakin muottiin. Hän on monessa asiassa hyvä, muttei missään erinomainen. Toronton pakistoon hän on kuitenkin valtava vahvistus, mutta ovatko odotukset liian kovat Brodien suhteen?

Kuva: Getty Images

Joe Thornton (San Jose Sharks)
Keskushyökkääjä, 41 vuotta

Thorntonilla on runsaasti ikää, mutta hänen pelisilmänsä on yhä eliittiä NHL-tasollakin. Hidastunut kiekkolegenda tuskin taipuu suuruuksiin tasaviisikoin pelattaessa, mutta hänen arvonsa näkyy ylivoimalla. Torontosta onkin puuttunut Thorntonin kaltainen suuruus, jota nuoremmat tähdet voivat katsoa ylöspäin.

Kuva: Getty Images

Wayne Simmonds (Buffalo Sabres)
Hyökkääjä, 32 vuotta

Simmonds oli parhaina vuosinaan taisteleva voimahyökkääjä, joka mätti runsaasti likaisia maaleja. Paras terä on kadonnut pelistä jo useita vuosia sitten. Hän tuo kovuutta Toronton hentoon hyökkäykseen, mutta sen lisäksi hankinnalla on vaikea nähdä suurempaa arvoa.

 

Kuva: Getty Images

Zach Bogosian (Tampa Bay Lightning)
Puolustaja, 30 vuotta

Bogosian oli arvokas alempien parien puolustaja Tampa Bayn mestaruusjoukkueessa. Hän pelasi pienillä minuuteilla turvallisesti ja varmasti, mutta ei varsinaisesti suorittanut mitään ihmeitä. Toronto toivoo häneltä samanlaista suoritusta. Bogosianilla on vaikeuksia mahtua joukkueen kokoonpanoon.

 

Kuva: Getty Images

Jimmy Vesey (Buffalo Sabres)
Hyökkääjä, 27 vuotta

Vesey saapui NHL:ään aikanaan suuren kohun saattelemana, kun junnulupaus halusi itse valita oman seuransa. Hän ei lopulta ollut kaiken pöhinän arvoinen. Vuosien varrella hänestä on kehkeytynyt kelvollinen kolmosketjulainen. Toronto otti hänet, kun halvalla sai.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119785589{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]Mikko Lehtonen
Puolustaja, 26 vuotta

Mikko Lehtonen on puhjennut kukkaan vasta vanhemmalla iällään. Hän on nostanut aina tasoaan vaihtaessaan kovempaan sarjaan. Parhaimmillaan hän on ollut KHL:ssä Jokereissa, joiden riveissä hän pelasi alkukaudella 17 ottelua piste per peli -tahdilla.

Toronton alempiin pakkipareihin on paljon tunkua. Lehtonen olisi kuitenkin erinomainen vahvistus kakkosylivoimaan ja hänellä on runsaasti enemmän potentiaalia kuin muilla kilpakumppaneilla.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1608033252791{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Sheldon Keefe

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Sheldon Keefe korvasi potkut saaneen Mike Babcockin kesken kauden. Hänelle Toronton organisaatio oli entuudestaan tuttu, sillä ennen NHL-pestiä hän oli toiminut viitisen vuotta AHL-joukkue Marliesin päävalmentajana.

Keefen puolikas kausi Toronton peräsimessä oli kaikkea muuta kuin vakuuttava. Häneltä ei kuitenkaan voinut odottaa suuria, kun hän saapui kesken kaiken kaaoksen keskelle. Ensi kauden suhteen tilanne on aivan erilainen.

Joukkuetta on uudistettu rajusti ja Keefe on saanut vaikuttaa pelaajahankintoihin. Jos voittoja ei tule heti runkosarjan alusta lähtien, Keefelle tuskin annetaan aikaa kahtakaan kuukautta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1608549620474{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Auston Matthews

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1608033854395{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

Auston Matthewsin nimi nousee usein esiin, kun puhutaan maailman parhaasta kiekkoilijasta. Hän ei ole toistaiseksi tehnyt kiekkoilijana mainetekoja, ja nyt on aika näyttää, etteivät puheet ole olleet täysin katteettomia.

Toronto tarvitsee sitä, että Matthewsistä kasvaa super-statuksen ykkössentteri. Hän voisi olla seuran johtaja ja kasvot, kuten Connor McDavid on Edmontonissa ja Sidney Crosby on Pittsburghissä. Kun tilanne on vaikea, Matthewsin täytyy olla se pelaaja, joka raivaa Torontolle voiton vaikka väkisin. Toistaiseksi sellaista pelaajaa ei ole Torontossa ollut, mikä selittää pudotuspelimenestystä.

Matthewsin työkalupakissa on kaikki tarpeellinen, jotta hän voisi nousta kiekkomaailman huipulle. Hänen laukauksensa on kenties koko NHL:n vaarallisin. Kuti lähtee kovaa, yllättäen ja tarkasti. Luistelu, pelinäkemys ja kahdensuunnan pelikin ovat erinomaisella tasolla.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1608550627653{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Nick Robertson

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Nick Robertsonista ei puhuta paljoa Toronton ulkopuolella, mutta kiekkokaupungissa häntä pidetään A-luokan lupauksena. Ensi kaudella vuoden 2019 kakkoskierroksen varaus pääseekin näyttämään taitonsa NHL:ssä.

Viime kaudella Robertson pelasi pääasiassa OHL:ssä. 46 matsissa hän iski poskettomat tehot 55+31=86. Turhaan häntä ei siis ole Torontossakaan hehkutettu.

Miesten tasolle hyppääminen on aina vaikea temppu. Robertsonia ei auta se, että Toronton kärkiketjuihin on kovaa tunkua. Hän on kuitenkin potentiaalinen yllättäjä Calder Trophy -kisassa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Pohjoisen divisioonan 1. sija

Toronto Maple Leafsin joukkue pullistelee jällän kertaa tähtiä. Joukkueessa ei ole pelkästään yhtä tai kahta supertähteä vaan heitä on viisi. Supertähtien puuttuminen ei kuitenkaan ole ollut ennenkään Toronton ongelma.

Toronto on paikannut johtajuustyhjiötään ja alempia ketjujaan useilla veteraanihankinnoilla. Joe Thornton, Wayne Simmonds ja Jason Spezza tekevät taatusti kaikkensa roolista riippumatta, jotta pääsisivät nostelemaan viimeinkin Stanley Cupia.

Kanadan oma divisioona on erittäin kovatasoinen. Toronto on tasokkaan porukan tähtioppilas ja on selvä ennakkosuosikki koko divisioonan voittoon.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Zach Hyman Auston Matthews Mitch Marner
Ilja Mikhejev John Tavares William Nylander
Alexander Kerfoot Joe Thornton Jimmy Vesey
Nick Robertson Jason Spezza Wayne Simmonds

 

Puolustajaparit:

Morgan Rielly T.J. Brodie
Jake Muzzin Justin Holl
Travis Dermott Zach Bogosian

 

Maalivahdit:

Frederik Andersen
Jack Campbell

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=52 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]