[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Dallasin viime kausi oli erittäin kaksijakoinen. Runkosarjasta irtosi runsaasti voittoja erinomaisten maalivahti- ja puolustuspelin vuoksi. Hyökkäyksestä puolestaan oli kateissa palo ja intohimo, mikä näkyi myös avainpelaajien vähäisinä tehoina.

Joukkueen päävalmentaja Jim Montgomery sai potkut kesken kauden. Syynä ei ollut huonot otteet, vaan työtä haitannut alkoholiongelma. Tilalle astui Rick Bowness, joka oli NHL-tasolla kokematon päävalmentaja mutta apuvalmentajana kaiken nähnyt.

Bownessin alaisuudessa runkosarja lähti valumaan jyrkkään alamäkeen. Ainoastaan koronaviruspandemia pelasti Dallasin kauden, sillä muuten joukkue tuskin olisi päässyt pudotuspeleihin.

Ratkaisuottelutkin alkoivat kehnosti. Bowness alkoi uudistaa joukkueensa pelitapaa kiekollisempaan suuntaan ja alkoi etenkin käyttää pakkejaan monipuolisemmin. Tämä sai joukkueen aivan uudenlaiseen lentoon, jota ei Dallasissa ole nähty useisiin vuosiin.

Lopulta Stars ylsi Stanley Cup -finaaleihin asti. Tampa Bay Lightning osoittautui ylivoimaiseksi vastustajaksi, mutta nyt Dallasissa on nähty, mitä menestyminen vaatii. Pystyykö vanheneva joukkue toistamaan saman tempun tällä kaudella?[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Mattias Janmark (Chicago Blackhawks)
Hyökkääjä, 28 vuotta

Janmark on kuulunut jo vuosien ajan Dallasin vakiohyökkääjiin. Hän on väläytellyt ajoittain pistepotentiaaliaan, mutta ei ole missään vaiheessa lyönyt läpi kärkiketjuissa monista mahdollisuuksista huolimatta. Hänet olisi varmasti haluttu pitää Dallasissa, mutta palkkakatossa ei ollut yksinkertaisesti tilaa. Janmarkin lähtö vapauttaa myös pelipaikkoja potentiaalisemmille nuorille lupauksille.

Kuva: Getty Images

Roman Polak (HC Vitkovice, Tshekki)
Puolustaja, 34 vuotta

Polakin lähtö Dallasista oli selvää jo siinä vaiheessa, kun hän jättäytyi pois NHL-pudotuspeleistä. Starsilla olisi käyttöä tshekkipakin kaltaiselle jykevälle veteraanille, joka toisi alivoimaan kamppailuvoimaa. Polakin parhaat päivät ovat kuitenkin jo takanapäin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Julius Honka (Pelicans, Liiga)
Puolustaja, 25 vuotta

Honka aloitti uransa lupaavasti Dallas Starsin organisaatiossa. Uusi päävalmentaja Ken Hitchcock ei kuitenkaan pitänyt suomalaisen puolustuspelaamisesta. Hongan vastuu väheni ja itseluottamus katosi. Nyt nuori puolustaja on pelannut erinomaisesti Pelicansissa. Onnistuuko paluu NHL-tasolle tauon jälkeen?

Kuva: Getty Images

Mark Pysyk (Florida Panthers)
Puolustaja, 28 vuotta

Pysyk on erinomainen hankinta palkkakaton kanssa tuskailevalle Dallasille. Hän on oiva pelaaja alimpaan pakkipariin. Floridassa Pysyk pelasi myös hyökkääjänä ja pääsi kertaalleen juhlimaan hattutemppuakin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119785589{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Esa Lindell
Puolustaja, 26 vuotta

Lindell on viime vuosina niittänyt nimeä yhtenä NHL:n aliarvostetuimmista puolustajista eikä ihme. Hänellä on mainettaan paremmat kiekolliset taidot, joiden lisäksi hän on Dallasin luotettavimpia puolustajia omassa päässä.

 

Kuva: Getty Images

Roope Hintz
Hyökkääjä, 24 vuotta

Roope Hintz tuo Dallasin hyökkäykseen kaikkea, mitä siitä muuten puuttuu: nopeutta ja maalintekovoimaa. Yllättävästi lähtevä ja terävä laukaus on vaikea pysäytettävä. Ensi kaudelle voi odottaa uutta maaliennätystä, kunhan Hintz pysyy terveenä.

Kuva: Getty Images

Joel Kiviranta
Hyökkääjä, 24 vuotta

Joel Kivirannasta tuli kesällä Suomessa miltei kansallissankari, kun hän iski hattutempun pudotuspeleissä. Ensi kaudeksi odotukset on hyvä palauttaa maan pinnalle. Kiviranta on Dallasille alempien ketjujen hyökkääjä ja puurtaja. Maalintekopotentiaalia on, mutta sitä ei tule liioitella.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1607864125024{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Rick Bowness

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Rick Bowness sai mahdollisuuden näyttää Dallasin päävalmentajana, kun Jim Montgomery sai potkut alkoholin väärinkäytön seurauksena. Bownessin alku oli murskaavan surkea, ja ennen pudotuspelejä Dallas olikin seitsemän ottelun tappioputkessa.

Ratkaisupeleissä jokin kuitenkin muuttui. Pelaajalähtöisenä valmentajana tunnettu Bowness sai pelaajien kunnioituksen puolelleen tavalla, johon Montgomery ei ollut missään vaiheessa pystynyt. Hän myös toi uusia variaatioita joukkueen hyökkäyspeliin. Pakkien roolia korostettiin.

Nähtäväksi jää, olivatko pudotuspelit vain valmennuksellinen suonenveto, vai onnistuuko Bowness luotsaamaan Dallasin jälleen menestykseen.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1607863219870{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Miro Heiskanen

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1607863150369{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

Dallasissa pelaa runsaasti kokeneita tähtiä. Seuran tärkein pelaaja on kuitenkin vasta 21-vuotias puolustaja Miro Heiskanen.

Pudotuspeleissä Heiskasen merkitys nähtiin. Kun joukkueen peli oli vaikeaa, suomalaispakki kuskasi kiekkoa yksin hyökkäysalueelle ja järjesteli maalipaikan. Poikkeuksellinen pelisilmä on Heiskasen suurin vahvuus, ja se kantaa hedelmää kummassakin päässä kaukaloa.

Valmennusmuutoksen myötä Dallasin hyökkäyspeli on osoittanut heräämisen merkkejä. Tämä tarkoittaa myös hyvää Heiskasen tehoja ajatellen. Ensi kaudella nuorukainen voi nousta NHL:n lähihistorian tehokkaimmaksi suomalaispakiksi, jos Dallasin kiekollinen peli toimii kuten pudotuspeleissä.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1607863345728{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Thomas Harley

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

19-vuotias kanadalaispuolustaja pääsi pelaamaan ensimmäisen NHL-ottelunsa pudotuspeleissä. Aiemman uransa hän on kiekkoillut juniorisarja OHL:ssä.

Junnuliigojen ja AHL:n välisen sopimuksen vuoksi Harley ei voi vielä ensi kaudella pelata farmiliigaa. Niinpä hänet on vielä laitettu OHL:ään ensi vuodeksi. Dallasin puolustuksen tuntien Harley voi kuitenkin murtautua joukkueeseen jo loppukeväästä.

Harley on Dallasin ykköskierroksen varaus vuodelta 2019. Hänen suurimmiksi vahvuuksikseen lukeutuvat vaivaton luistelu ja avauspelaaminen.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Läntisen divisioonan 2.

Dallas Starsin runko ei juuri ole muuttunut viime kaudesta – sekä hyvässä että pahassa. Joukkue lähtee kauteen yhdellä NHL:n parhaista maalivahtitandemeista, mutta hyökkäykseen ei ole saatu lisää ruutia.

Menestyäkseen Dallas tarvitsee uutta ryhtiliikettä kokeneemmalta osastoltaan. Jamie Bennin, Tyler Seguinin, Aleksandr Radulovin ja etenkin Joe Pavelskin on näytettävä, että he ovat isojen palkkapussiensa arvoisia.

Nuorilta tähdiltäkin odotetaan seuraavaa askelta. Denis Gurianovilla on potentiaalia kasvaa 30 maalin mieheksi. Roope Hintziltä puolestaan vaaditaan tasaisuutta. Miro Heiskasen mahdollisuuksille vain taivas on rajana.

Pudotuspelipaikkaan Dallas ei tarvitse nappisuorituksia kaikilta. Heikkotasoisessa läntisessä divisioonassa erinomainen maalivahtipeli ja perustekeminen riittävät jo pelkästään siivittämään Dallasin ohi kalifornialaisjoukkueista.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Jamie Benn Tyler Seguin Aleksandr Radulov
Denis Gurianov Roope Hintz Joe Pavelski
Andrew Cogliano Radek Faksa Blake Comeau
Joel Kiviranta Jason Dickinson Justin Dowling


Puolustajaparit:

Esa Lindell John Klingberg
Jamie Oleksiak Miro Heiskanen
Andrei Sekera Mark Pysyk

 

Maalivahdit:

Ben Bishop
Anton Khudobin

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=35 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]