Ei asiaa MM-kisoihin: NHL:n jopa ykkösvaraukseksi kaavailtu Aatu Räty koki rajun kohtalon – Aku-veli kommentoi kauniisti

© Kuva: Taneli Niinimäki

Nuorissa Leijonissa kohahti äskettäin, kun liigajoukkue Kärppien suurlupaus, jopa NHL:n ykkösvaraukseksi kaavailtu Aatu Räty, 18, putosi Nuorten Leijonien MM-kisakoneesta pois. Aku Räty, 19, puolestaan matkaa Kanadaan ilman veljeään.

Vuotta vanhempi veli kommentoi nuoremman kohtaloa lauantaina alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mediatilaisuudessa lyhyesti.

– Kommentoin Kalevalle jo aiemmin sillä tavalla, että ei voi mitään. Pitää mennä eteenpäin. Varmaan on pettymys Aatulle, mutta ei se siitä tee huonompaa. Elämä jatkuu.

Toki nuorten suomalaisten matkassa on kovia seppiä. Maajoukkueen kovimmat tykit lienee HIFK:n ja Lukon eräät tähdet.

– Luulisi, että (AntonLundell ja (VilleHeinola ovat turnauksen kärkipelaajia. Hyvä, että ne löytyvät meiltä, hyökkääjä virnisti.

Vuonna 2002 syntynyt Aatu Räty piti olla joidenkin teorioiden mukaan NHL:n seuraavan draftin kärkinimiä, mutta kisakoneesta putoamisen myötä tuo ajatus otti hittiä kovasti. Nuorten MM-kisoissa on vuodesta toiseen paikalla hurja kasa pelaajatarkkailijoita, toimittajia ja muita asiantuntijoita. Aku-veli puolestaan on Arizona Coyotesin juhannuksen 2019 viidennen kierroksen varaus numerolla 151.

Nuoret Leijonat ovat tulessa ensimmäisen kerran joulun alla harjoituspelien muodossa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!