Olli Juolevi oli kesän 2016 NHL-varaustilaisuuden ensimmäisenä varattu puolustaja Vancouver Canucksin napattua Kanadan junnuliigoissa kovaa jälkeä tehneen teinitähden 1. kierroksen 5. vuorolla.

Nyt 22-vuotiaan Juolevin ura on tuon kesän jälkeen polkenut paikallaan – osittain loukkaantumisista johtuen. Ensi kaudeksi nuorelle suomalaiselle uskotaan kuitenkin viimein avautuvan näyttöpaikan myös NHL:ssä, jossa tällä ei ole vielä allaan ainuttakaan ottelua.

Canucksin GM Jim Benning uskoo Juolevin jopa pärjäävän NHL:ssä paremmin kuin farmiliiga AHL:n puolella.

– Koska Ollin kiekkoäly on korkealla tasolla, NHL:n organisoidumpi pelityyli sopii hänelle AHL:ää paremmin. NHL:ssä sinulla on itse asiassa enemmän aikaa kuin AHL:ssä, jossa pelaajat ryntäilevät enemmän ympäriinsä. Älykkäille ja peliä hyvin lukeville pelaajille pelaaminen NHL:ssä on siksi jopa helpompaa, Benning avaa The Athleticin haastattelussa.

– Olli on älykäs kaveri, joka pelaa paremmin silloin, kun ympärillä on parempia, nopeampia ja vahvempia pelaajia. Tämä johtuu siitä, että heidän peliinsä on helpompi mukautua.

Juolevi sai viime kaudella tililleen 45 AHL-ottelua, joissa 188-senttinen puolustaja merkkautti tehot 2+23=25 (-8). Suomalaisen liikettä on aiemmin pidetty tämän suurimpana haasteena murtautua NHL-tasolle, joskin viime aikaisten raporttien perusteella puolustajan liike jäällä näyttää nykyään entistä sulavammalta.