Colorado Avalanchen nykyinen palkkakattotilanne mutkistuu tulevina vuosina huomattavasti, kiitos usean avainpelaajan edessä olevan palkankorotuksen.

NHL.comin mukaan seura on jo aloittanut alustavat keskustelut kapteeni Gabriel Landeskogin jatkosopimuksesta ruotsalaisen nykyisen, 5,5 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävän sopimuksen umpeutuessa ensi kauden jälkeen. 28-vuotiaalle laitahyökkääjälle on joka tapauksessa luvassa palkankorotus nykyiseen vuosipalkkioon.

Muita tärkeimpiä viimeistä sopimusvuottaan aloittavia runkopelaajia ovat maalivahti Philipp Grubauer, Chicago Blackhawksista offseasonilla hankittu maalitykki Brandon Saad sekä nuori tähtipuolustaja Cale Makar.

Grubauerin tilannetta vaikeuttaa miehen synkkä loukkaantumishistoria sekä se tosiasia, että kakkosvahti Pavel Francouz nappasi tältä ykkösvahdin paikan kesken viime kauden. Avalanche saattaakin päästää saksalaisen vapaille markkinoille tulevan kauden jälkeen ja etsiä tilalle luotettavampaa ykköskassaria.

Myös Saadin tilanne on toistaiseksi epäselvä. 28-vuotias laituri kuittaa alkavasta kaudesta viisi miljoonaa taalaa ja seura on tuskin valmis maksamaan tälle jatkossa ainakaan paljon yli kuuden miljoonan dollarin kipuavaa vuosipalkkaa.

Nelikosta paras tilanne on Makarin kohdalla. Nuoresta puolustajasta on tulossa alkavan kauden jälkeen rajoitettu vapaa agentti (RFA) ilman välimiesoikeuksia, joten valtit neuvotteluissa ovat seuralla. 22-vuotias kanukki noussee joka tapauksessa kertarysäyksellä NHL:n parhaiten tienaavien puolustajien joukkoon, mikä ahmaissee palkkabudjetista nykyisen 880 000 dollarin sijaan jopa kymmenkertaisen summan.

Seuran onneksi megatähti Nathan MacKinnonin 6,3 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä todellinen ale-sopimus kattaa vielä kolme seuraavaa kautta.