NHL:ssä käytössä oleva palkkakattojärjestelmä tekee jokaisesta joukkueiden solmimasta pelaajasopimuksesta potentiaalisen riskin, varsinkin kun kyseessä on pidempi diili.

The Hockey Writers-sivusto on nyt listannut Colorado Avalanchen tulevan kauden seuralle huonoimmat sopimukset ja epäkiitollisesta rankingista löytyy myös suomalaisväriä.

Aviisin mukaan Joonas Donskoin kanssa kesällä 2019 solmittu kontrahti ei ole erityisen joukkueystävällinen.

28-vuotiaalla suomalaishyökkääjällä on cap hitiltään 3,9 miljoonan dollarin sopimustaan vielä kolme kautta jäljellä, eikä The Hockey Writers säästele sanoissaan sitä arvostellessaan.

– Diili on esimerkki liikaa maksamisesta vapaalle agentille, jolla ei ole juurikaan näyttöjä, artikkelissa ladataan.

Donskoi pelasi ennen denveriläisjoukkueeseen saapumistaan neljä kautta San Jose Sharksin riveissä summaten 283 ottelussa 45 maalia ja 122 pistettä.

The Hockey Writersin arvio vaikuttaa vain yhden kauden otannan perusteella melko tylyltä, sillä suomalainen oli avaussesongillaan uudessa joukkueessaan ajoittain myös melko tehokas, kun 65 runkosarjaottelussa syntyi 33 (16+17) tehopistettä ja syksyn jatkopeleisssäkin yhdeksään kamppailuun 6 (3+3) täppää.

Julkaisu muistuttaa Donskoin sopimuksen vaikutuksista, kun seura neuvottelee jatkosopimuksista kapteeninsa Gabriel Landeskogin, puolustajatähti Cale Makarin ja maalivahti Philipp Grubauerin kanssa.

Donskoin sopimuksen ohella Avalanchen ongelmadiileiksi luetaan myös puolustajien Erik Johnsonin ja Ian Colen kontrahdit.

Johnsonin sopimus on cap hitiltään kuusi miljoonaa dollaria ja sitä on jäljellä vielä kolme kautta. Colen tulevan kauden kattava sopimus on cap hitiltään puolestaan 4,25 miljoonaa taalaa.