Ruotsista kantautui äskettäin erikoisia uutisia, kun maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa pelaavan Modon silloinen luotsi Ville Nieminen (arkistokuvassa) kertoi irtisanoutuneensa seuran peräsimestä. Asia kävi ilmi sarjassa syvällä rypevän joukkueen kotisivuilta.

Vaikka kauteen jopa nousijasuosikkina lähteneen Modon alkukausi on ollut taaperrusta, tuli suomalaisen Stanley Cup -voittajan päätös pelaajille yllätyksenä.

– Ensimmäinen tunne oli ihmisten järkytys, Modon varakapteeni Daniel Sylwander kertoi Aftonbladetille äskettäin.

Aiemmin liigajoukkue Pelicansista kesken kauden 2019-20 lähteneen Niemisen lähtö tapahtui Modosta lopulta hieman tavallisesta poikkeavalla tavalla. Aloite tuli luotsilta itseltään.

– Saimme viestin pukuhuoneessa pidetystä kokouksesta. Ville kertoi minulle, että hän teki tämän päätöksen, ja että miksi hän sen teki.

Modo-pelaaja koki Niemisen luotsina, jolle pelaajat ja joukkueen suoritukset olivat tärkeitä.

– Emme ikävä kyllä saaneet hommia toimimaan. Niemisen päätös oli mielestäni kova.

Tällä kaudella tehot 1+3=4 (-5) tehnyt pelaaja arveli suomalaisluotsin nauttineen muiden arvostusta.

– Kyllä, uskon niin. Tietysti on sellaisia tyytymättömiä pelaajia, jotka eivät mahdu pelaavaan kokoonpanoon. Mutta niitä on jokaisessa joukkueessa.

Ruotsin mestaruuden kahdesti, ja edellisen kerran vuonna 2007 voittanut Modo on nyt Allsvenskanissa viimeistä edellisenä. Kymmenestä pelistä se on kerännyt vain kymmenen pinnaa, ja eroa esimerkiksi kärkijoukkue Björklöveniin on jo 23 pistettä.

Niemistä pelaajisto ei syytä.

– Vaikea sitä on sanoa. Mutta esimerkiksi hän ei ole se, joka pelaa. Emme voi missään tapauksessa kyllä syyttää häntä yksinomaan.

Toisaalta suomalaisen lähtö tehnee hyvää Modolle – niin kurjalta kuin se kuulostaakin.

– Aiemmin olen nähnyt vastaavissa tapauksissa, että nämä antavat virtaa joukkueelle. Pelaajat tuntevat uuden alun ja saavat uusia mahdollisuuksia.

– Toivottavasti tässä kurjuudessa on jotain hyvääkin.