Urallaan kuusi kautta NHL:ssä pelannut ex-hyökkääjä Ville Leino tylytti tuoreessa Kimanttia-podcastin jaksossa viimeiseksi NHL-seurakseen jääneen Buffalo Sabresin seurakulttuuria.

Detroit Red Wingsin ja Philadelphia Flyersin menestysorganisaatioissa ennen Sabres-kohusopimustaan pelannut Leino sai nähdä Buffalossa karulla tavalla sen, miten heikosti johdettu seura eroaa NHL:n malliorganisaatioista.

– Kun olet ollut Detroitissa ja Phillyssä hienoissa organisaatioissa, joissa keskitytään olennaisiin asioihin ja siihen, miten pelataan joukkueen eteen… siellä (Buffalossa) oli pelaajia, jotka nauttivat vain omista tehoistaan. Kyllä se voittamisen ja pelaamisen kulttuuri ja seuran kulttuuri oli niin kaukana noista aiemmista jengeistä. Tietenkin se heijastui. Osa pelaajista oli ollut siellä koko uransa, eivätkä he edes tienneet mitään paremmasta. Eihän pelaajat edes ymmärtäneet, mitä se (menestyminen) vaatii, Leino tylyttää ex-seuraansa.

– Sit se oli sellaista, että tällä viikolla kokeiltiin tätä ja ensi viikolla jotain seuraavaa. Heidän systeemit vaihtui viikon välein.

– Siellä oli niin heavya kamaa, että itsekin olen monta kertaa jälkeenpäin miettinyt, että miten siitä on näinkin hyvin selvinnyt. On yrittänyt ottaa sen opin, koska se oli aika tiukkaa oppia henkisesti koko kolme vuotta, Leino muistelee vuosia myöhemmin.

Voit kuunnella Leinon vierailun kokonaisuudessaan täältä.