Maalivahti Ville Husso on odottanut NHL-debyyttiään maltillisesti jo neljän kauden ajan.

St. Louis Bluesin suomalalainen sopimuspelaaja on antanut vuodesta toiseen hyviä näyttöjä AHL:n puolella, mutta siitäkin huolimatta NHL:ssä minuutteja ei ole kertynyt tilille ainuttakaan.

Tällä hetkellä Husson tilanne näyttää kuitenkin valoisammalta kuin koskaan, sillä Blues kauppasi syyskuussa kokeneen Jake Allenin Montreal Canadiensiin. Tästä johtuen Husso on ainakin tällä hetkellä Bluesin kakkosmaalivahti, kun ykköstorjujan vastuuta kantaa Jordan Binnington.

– Olin sillein, että ”Oho, nytkö on minun vuoroni?”. En oikeasti ole ajatellut asiaa liikaa, mutta minulle tuli sellainen tunne, että olen hyvässä tilanteessa, Husso kommentoi The Athletic -sivustolle.

Vaikka suomalaismaalivahti ei ole pelannut NHL:ssä vielä minuuttiakaan, hän on tehnyt vuosien varrella vaikutuksen Bluesin seurajohtoon. Siitä omaa kieltään kertoo pitkä sopimus, jota on jäljellä vielä kaksi vuotta.