Floridaan kaupattu Patric Hörnqvist pettyi Pittsburghin päätökseen: ”Ei ollut mitään järkeä jäädä”

© Kuva: Getty Images

Kaksi Stanley Cup -mestaruutta Pittsburgh Penguinsin paidassa voittanut ruotsalaishyökkääjä Patric Hörnqvist suostui lopulta luopumaan sopimukseensa kirjatusta siirrot estävästä pykälästä seurajohdon ehdotettua tälle siirtoa Florida Panthersiin.

33-vuotias konkari ymmärtää bisneksen, joskin seuran toive kaupata pitkäaikainen luottopelaajansa tuntui luonnollisesti pahalta.

– Kun he (seurajohto) kysyvät sinulta, voisitko luopua kauppaamisen estävästä pykälästä, ymmärrät, etteivät he halua sinua. Jos sinua ei haluta, ei ole mitään järkeä jäädä, Hörnqvist kommentoi siirtoa tuoreeltaan Aftonbladetille.

– En ole katkera. Tämä on bisnestä. Tietysti olisi hauskempaa tuntea olonsa halutuksi. Kuulostaa siltä, että Panthers todella halusi minut, joten se tuntui hienolta, Hörnqvist toteaa.

Hörnqvist pääsi kokemaan kuuden Penguins-vuotensa aikana, millaista on pelata kahden NHL-historian parhaimpiin lukeutuvan supertähden rinnalla.

– Nämä kuusi kautta ovat olleet urani parasta ja hauskinta aikaa. Olen voittanut kahdesti Stanley Cupin ja pelannut Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin kanssa, jotka kuuluvat historian kymmenen parhaan pelaajan joukkoon. Se on ollut fantastista, Hörnqvist muistelee.

Tämän kauden 52 pelissä tehot 17+15=32 iskeneen ruotsalaisen 5,3 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus kattaa vielä kolme tulevaa kautta.

LUE MYÖS: Raju paljastus! Pittsburgh-pomon kammotreidi näkyy yhä joukkueessa – ”Se repi pukokopin hajalle”

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!