NHL:ssä on kohistu torstaina Pittsburgh Penguinsin ruotsalaishyökkääjä Patric Hörnqvistin siirrosta Florida Panthersiin – tai lähinnä sen jäämisestä piippuun ainakin toistaiseksi.

Penguinsia läheltä seuraava sisäpiiritoimittaja Josh Yohe on nyt nostanut pöydälle toisenkin GM Jim Rutherfordin kämmin siirtomarkkinoilta. Penguins-pomo päätti marraskuussa 2018 kaupata ruotsalaisen Carl Hagelinin Los Angeles Kingsiin vaihdossa Tanner Pearsoniin. Yohe paljastaa treidin vaikutuksen olleen joukkueen sisällä valtavan.

– Useat pelaajat ovat kertoneet minulle, että Rutherfordin suurin virhe oli Hagelinin kauppaaminen, koska se repi pukukopin hajalle. Kaikki rakastivat Hagelinia. Hänen lähtönsä oli rankinta Hörnqvistille, ja nyt mietin vain sitä, miten hänen ilmeinen lähtönsä vaikuttaa kaikkiin, toimittaja pohtii.

Varsinaisen pudotuspelivaiheen ulkopuolelle tällä kaudella jätetty Penguins on ollut kautensa päätyttyä aktiivinen siirtomarkkinoilla. Seura hankki aiemmin mm. Kasperi Kapasen hyökkäyksensä vahvistukseksi.

Josh Yohe

@JoshYohe_PGH
Many players have told me that the biggest mistake GMJR made was trading Carl Hagelin because it ripped apart the locker room. Hagelin was loved by all. No one took his departure harder than Patric Hornqvist, and I do wonder how his apparent departure will impact everyone.