Dallas Starsin pakki Miro Heiskanen on vienyt ainakin suomalaisissa kahvipöydissä päähuomion puhuttaessa NHL:n pudotuspelien puolustajien iskukyvystä. Nyt esille on hiljalleen syytä nostaa myös Vegas Golden Knightsin Shea Theodore, joka jo lähentelee suomalaista pakkien pistepörssissä.

25-vuotias pakki on iskenyt syksyn 16 pudotuspeliottelussa pisteet 6+11=17 (+5). Kanadalaispakki on nostanut osakkeitaan taalaliigassa kausi kaudelta, sillä esimerkiksi runkosarjoissa hän on nostanut pinnoja kaudesta 2015-16 lähtien aina – 8, 9, 29, 37 ja nyt runkosarjassa 46 pinnaa.

Ei siis olisi ihme, jos nuorten kaksinkertainen maailmanmestari pyyhkäisi vielä Heiskasenkin ohi pakkien pistepörssissä. Suomalaistaituri on vetänyt nyt pisteittä pidemmän tovin, mutta yöllä Theodore saalisti syöttöpinnan Vegasin voitettua Heiskasen Dallas 3-0.

Theodoren 17 pinnaa on muutenkin kova saldo taalaliigan pudotuspeleissä viimeisen 30 kauden aikana 25-vuotiaista tai nuoremmista pakeista puhuttaessa. Se on peräti viidenneksi eniten kyseisessä kategoriassa.

StatsCentre

@StatsCentre
Collecting an assist for the @GoldenKnights tonight in their 3-0 win to tie up the Western Conf. Final vs the Stars, Shea Theodore continues to pile up the points in an impressive 2020 performance that has him tied for 5th on this list over the last 30 #StanleyCup Playoff seasons

Kärjessä on Heiskanen saldollaan 5+16=21. Kummatkin veijarit ovat nousseet tällä syyskaudella kovaan kastiin, sillä esimerkiksi pelaajien välissä ovat Sergei Zubov kaudelta 1994 19 pisteen saaliillaan sekä Sandis Ozolinsh (1996 / 19) ja Drew Doughty (2014 / 18).

Heiskasen Dallasin ja Theodoren Vegas ovat iädn finaaleissa voitoissa 1-1.