Kärppien 17-vuotias Aatu Räty on nostettu useissa kaavailuissa suosikiksi vuoden 2021 NHL:n varaustilaisuuden ykkösnimeksi.

Suomalaispelaajaa ei ole koskaan varattu NHL:ään ensimmäisellä numerolla, joten Rätyllä on oiva paikka tehdä huimaa historiaa.

Kärppien teinitähti on jo totisesti noteerattu rapakon takana, kun hän pääsi vierailemaan mediajätti TSN:n haastattelussa. Häneltä udeltiin muun muassa tämän hetken suosikkipelaajaa.

– Liigassa suosikkipelaajani on Jussi Jokinen, kun taas NHL:ssä se on Sidney Crosby – hän on myös kaikkien aikojen suosikkipelaajani, Räty vastasi TSN:n toimittajan Mark Mastersin kysymykseen.

Erityisesti Crosbyn kokonaisvaltaisuus kiehtoo myös keskushyökkääjän pelipaikkaa pelaavaa Rätyä.

– Pidän hänen pelinrakennustaidoistaan ja luistelustaan. Pidän myös siitä, että hänen pelissään ei ole mitään heikkouksia.

Masters uteli, että yrittääkö Räty ottaa vaikutteita Pittsburgh Penguisin supertähden pelaamisesta.

– En oikeastaan. Hän on liian hyvä, Räty vastasi naurahtaen.

Räty näkee hänen pelityylinsä vastaavan enemmänkin Florida Panthersin kapteenin Aleksander Barkovin tapaa pelata.

– Seuraan pääosin suomalaispelaajia, kuten Aleksander Barkovia. Hän on loistava pelaaja – todella hyvä. Oma pelityylini on aika samanlainen kuin hänellä. Olen hänen tapaansa iso pelaaja. Keskityn myös samalla tavalla hyökkäämiseen ja puolustamiseen. Minun kiekonkäsittelyni ja pelirakennustaitoni ovat myös vahvalla tasolla, Räty kuvailee.