Pohjois-Amerikassa pelasi viime kaudella jopa 120 ammattilaisjoukkuetta, eikä yksikään ollut huonompi kuin Battle Creek Rumble Bees.

Alinta mahdollista ammattilaissarjaa FPHL:ää pelaavalla Rumble Beesillä on takanaan yksi jääkiekon historian surkeimmista kausista.

Rumble Bees onnistui voittamaan koronaviruspandemian takia keskeytetyn runkosarjan aikana vain yhden ottelun 48:stä. Joukkueen voittorekordi oli lopulta kauhistuttava 1-45-2.

Michiganin osavaltiossa sijaitsevasta Battle Creekin kaupungista tuleva Rumble Bees ei luovuttanut yhtään ottelua, vaan pelasi vaikeuksista huolimatta kaikki mahdolliset 48 ottelua.

– Pystyit vain nauramaan tai itkemään. Minä tein molempia, 31 vuoden iässä joukkueen vanhin pelaaja Shea Carey kuvaili kautta ESPN:lle.

Pohjois-Amerikan jääkiekon historiassa vain yksi joukkue on suoriutunut huonommin kuin Rumble Bees. Tämä on kaudella 1948-49 pelannut ontariolainen Ryancretes, jonka voittorekordi oli 0-25-6.

Ryancretes sentään sai tasapeliensä ansiosta sarjataulukkoon kuusi pistettä, kun taas Rumble Bees vain viisi.

Rumble Beesin kaudesta kuvaa antaa se, että joukkueen maaliero oli karmaiseva 94-304. He päästivät yli kuusi maalia ottelua kohden, kun taas he itse tekivät vain kaksi maalia per ottelu. Vain kaksi Rumble Beesin pelaajaa onnistui rikkomaan kaksinumeroiset maaliluvut kauden aikana.

Rumble Beesin surulliseen kauteen löytyy kuitenkin selkeä syy: joukkue kasattiin juuri ennen kauden 2019-20 alkua, koska FPHL-sarjaan tarvittiin otteluohjelman takia kymmenes joukkue.

Rumble Bees koottiin vain muutaman kuukauden aikana, eikä näin ollen laadukkaita pelaajia keretty naaraamaan. Joukkueelle ei myöskään pystytty järjestämään laajennusvaraustilaisuutta, joka on yleensä ollut käytäntönä.

Eliteprospectsin mukaan Rumble Beesia edusti kauden aikana jopa 53 eri pelaajaa. Näihin lukeutui seitsemän eri maalivahtia.

FPHL-sarja on ammattilaissarja, mutta pelaajien tulot eivät huimaa päätä. ESPN:n mukaan pelaajat tienaavat keskimäärin 100-120 dollaria viikossa. Joukkueet tarjoavat kuitenkin yleensä asumisen, ateriat sekä hieman etuja vierasotteluihin.

Sarja ei todellakaan hehku glamouria tai kunniaa, mutta jääkiekko on aina läsnä.

– Minua ei kiinnosta, vaikka joku sanoisi minun pelaavan paskassa joukkueessa. Pelaan ammattilaiskiekkoa ja teen jotain, mitä kovin moni ei pysty tekemään, Carey kertoo ylpeydellä.

– Minusta tuntuu hienolta, kun näkee ihmisten toteuttava unelmiaan ja pelaavan ammattilaiskiekkoa. Oli se sitten pelkästään viikonloppuisin tai koko kauden ajan, hän jatkoi.

Careyn ja koko Rumble Beesin harmiksi seura ei ole jatkamassa toimintaansa enää kaudella 2020-21.