Calgary Flames -hyökkääjä Mikael Backlund kuuluu niihin harvoihin NHL-pelaajiin, jotka ovat voineet harjoitella kesken koronaviruspandemian myös jäällä.

31-vuotias ruotsalainen majailee parhaillaan kotimaassaan Västeråsin kaupungissa.

– Kotikaupungissani ei ole jäätä, joten minun täytyy matkustaa hieman sen perässä, Backlund kertoi TSN:n mukaan konferenssipuhelussaan calgarylaismedialle.

Backlund kertoo harjoitelleensa luisteluvalmentajan kanssa, mutta toivoo voivansa luistella pian myös muiden pelaajien kanssa.

– Katsotaan jos saisimme enemmän kavereita jäälle ensi viikolla. Jos niin ei käy luistelen taas hänen (luisteluvalmentaja) kanssaan. Mitä pidempään kuluu ja jos näyttää, että pelit alkavat, ajan todennäköisesti Tukholmaan tai johonkin, jotta pääsen harjoittelemaan muiden kanssa, Backlund avasi suunnitelmiaan.

Ruotsalaispelaajien mahdollisuudet harjoitteluun ovat huomattavasti paremmat kuin useimmissa muissa maissa, joissa jäähallit ja muut liikuntapaikat ovat olleet vallitsevan tilanteen vuoksi suljettuna.

Käytännössä esimerkiksi Kanadassa ja Yhdysvalloissa asuvat NHL-pelaajat ovat olleet poissa jäältä siitä asti kun taalaliigakausi keskeytettiin 12.maaliskuuta, eli pian jo kolmen kuukauden ajan.

Ruotsin suhtautuminen pandemiaan on herättänyt runsaasti keskustelua puolesta ja vastaan. Maa ei ole esimerkiksi monien muiden maiden tapaan sulkenut kouluja, ravintoloita tai muita liikeyrityksiä.

– En osaa sanoa oliko se oikein vai ei, mutta toistaiseksi perheeni ja ystäväni ovat pysyneet terveinä, Backlund toteaa.

Backlund summasi NHL:n kesken jääneessä runkosarjassa 70 ottelussa 45 (16+29) tehopistettä.

Flamesin kohtaa vielä määrittelemättömään ajankohtaan NHL-pudotuspelien avauskierroksella Winnipeg Jetsin.