KHL-jättiläinen hankki Juho Lammikon pelaajaoikeudet – jatkuuko Florida-varauksen ura ruplaliigassa?

© Kuva: Getty Images

Päättyneellä kaudella Oulun Kärppien kärkipelaajiin lukeutuneen keskushyökkääjä Juho Lammikon KHL-oikeudet on kaupattu.

Aiemmin Moskovan Spartakille kuuluneet oikeudet vaihtoivat omistajaa, kun KHL:n jättiläisiin lukeutuva Metallurg Magnitogorsk hankki 24-vuotiaan Lammikon oikeudet riveihinsä. Tanskalaishyökkääjä Matias Fromen oikeudet siirtyivät vaihtokaupassa puolestaan toiseen suuntaan.

Suomen maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Lammikko iski tällä kaudella Kärppien paidassa pelaamissaan 57 ottelussa tehot 22+29=51. Miehen plusmiinus-lukema oli sekin upeat +30.

Noormarkusta kotoisin olevan hyökkääjän NHL-oikeudet kuuluvat puolestaan Florida Panthersille, joka varasi suomalaisen kesän 2014 varaustilaisuuden 3. kierroksella. Lammikko pelasi kaudella 2018-19 Panthersin NHL-miehistössä 40 ottelua tehoin 0+6.

Hyökkääjän ensi kauden seura ei ole vielä tässä vaiheessa selvillä. Lammikon uskotaan kiekkoilevan tulevalla kaudella KHL:ssä johtuen koronaviruksen vaikutuksista seuraavan NHL-kauden alkamisajankohtaan.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!