Yhdeksän vuotta kestäneellä NHL-urallaan neljää eri organisaatiota edustanut ex-puolustaja Janne Laukkanen vieraili Suplan Stanley Cup classics -podcastissa muistelemassa yli 400 ottelua käsittänyttä uraansa taalajäillä.

Vuodesta 1994 kauteen 2002-03 asti NHL:ssä kiekkoillut ja useat kerrat maajoukkuettakin arvokisoissa edustanut nyt 50-vuotias Laukkanen pelasi urallaan Quebec Nordiquesin/Colorado Avalanchen, Ottawa Senatorsin, Pittsburgh Penguinsin sekä viimeiseksi Tampa Bay Lightningin riveissä.

Samaan aikaan Laukkasen kanssa Senatorsissa kiekkoili myös kesän 1993 NHL-varaustilaisuuden ykkösnimi Alexandre Daigle, josta odotettiin taalajäille uutta supertähteä. Nuorukaisesta tuli kuitenkin lopulta siihen saakka NHL-historian karmein ykkösvarausfloppi.

Daigle tuli NHL:ään tuolloin ennen kuulumattomalla, viiden vuoden ja 12,25 miljoonan dollarin jättisopimuksella.

– Hän oli juuri täyttänyt 18 vuotta tehdessään sopimuksen. Hirvee lappu kouraan ja katsottiin, pystyykö pelaamaan. Kaikilla muilla se meni varmaan niin, että ensin katsotaan pystytkö pelaamaan, että sulle voidaan maksaa, Laukkanen muisteli Quebecin junioriliigassa lähes kolmen pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla pisteitä ennen NHL-uraansa takoneen Daiglen uraa taalajäillä.

Daigle iski tulokaskaudellaan Ottawassa lupaavat 51 tehopistettä. Tuo pistemäärä jäi lopulta superlupauksen yhden kauden ennätykseksi. Vaikka Daigle pelasi lopulta NHL:ssä 616 runkosarjapeliä tehoin 129+198=327, ei Sveitsissä viimeiset vuotensa kiekkoilleesta hyökkääjästä koskaan tullut uutta Wayne Gretzkyä NHL-tasolle.