NHL:n lähihistoria tuntee useita ikimuistoisia NHL-debyyttejä, jotka ovat jääneet kiekkojännäreiden mieliin lähtemättömällä tavalla.

Toiset pelaajista onnistuivat luomaan komean uran NHL:ssä, toisten tähti puolestaan putosi nopeasti ja korkealta. The Score -sivusto listasi viime vuosien viisi ikimuistoisinta NHL-debyyttiä. Katso koko lista alta.

5. Derek Stepan, New York Rangers

Stepan debytoi NHL:ssä syksyllä 2010 johdatettuaan sitä ennen USA:n alle 20-vuotiaiden MM-kultaan. Iski debyytissään kolmella laukauksella hattutempun 6-3-voitossa Buffalo Sabresia vastaan.

4. Fabian Brunnström, Dallas Stars

Brunnström debytoi NHL:ssä syksyllä 2008 iskettyään edelliskaudella 54 peliin 37 pistettä Ruotsin SHL:ssä. Tykitti heti ensimmäisessä NHL-pelissään hattutempun ja olisi tehnyt neljännenkin, ellei tuota maalia olisi hylätty. Pelasi lopulta vain 104 NHL-ottelua, eikä onnistunut koskaan satumaisen debyyttinsä jälkeen tekemään yli yhtä maalia pelissä.

3. Troy Grosenick, San Jose Sharks

Listan karmein esimerkki yhden ottelun kestäneestä suonenvedosta! Yliopistosarjan parhaaksi pelaajaksi edelliskaudella ehdolla ollut maalivahti torjui marraskuussa 2014 tapahtuneessa NHL-debyytissään nollapelin pysäyttäen uskomattomat 45 laukausta. Seuraavassa pelissä päästi taakseen kolme laukausta 13:sta – ja NHL-ura oli sen myötä nopeasti taputeltu.

2. Ryan Poehling, Montreal Canadiens

Canadiensin superlupaus debytoi taalajäillä viime huhtikuussa koko Kanadan seuraamassa ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan. Iski hattutempun varsinaisella peliajalla ja ratkaisi 4-3-voiton Canadiensille rangaistuslaukauksilla – ja koko Kanada oli polvillaan.

1. Auston Matthews, Toronto Maple Leafs

Kukistettuaan Patrik Laineen kisassa NHL:n ykkösvarauksen paikasta aloitti Matthews uransa legendaarisen Leafsin uutena keulakuvana satumaisesti: neljä maalia Ottawa Senatorsin verkkoon ensimmäisenä tulokkaana modernin NHL:n aikakaudella. Avauskausi tuotti Matthewsille lopulta 82 peliin 40 maalia ja 29 maalisyöttöä, sekä valinnan NHL:n vuoden tulokkaaksi.

Kooste Matthewsin NHL-debyytistä nähtävissä alta löytyvältä videolta: