Nämä ovat Winnipegin kuusi kandidaattia kakkossentterin tontille – listalla kaksi suomalaista

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin kakkossentterin tontti on ollut yksi NHL:n tuulisimmista pelipaikoista viime vuosina. Seura on toistuvasti hankkinut paikalle vahvistuksia siirtotakarajalla, mutta kauden päätyttyä rooliin on aina päätynyt uudelleen Bryan Little.

Ongelma on edelleen olemassa. Littlen kemiat Patrik Laineen ja muiden nuorten laitureiden kanssa eivät toimi, ja laitahyökkääjien vuorottelu ykkössentteri Mark Scheifelen rinnalla ei ole pidemmän päälle järkevä ratkaisu.

Winnipegiä seuraava The Athleticin NHL-toimittaja Murat Ates listasi viimeisimmässä artikkelissaan kuusi mahdollista vapaata agenttia, jotka seura voisi rekrytoida kakkossentteriksi.

Cody Eakin, Winnipeg Jets (48 ott. 5+10=15)

Winnipeg ehti hankkia Cody Eakinin ennen kauden keskeytymistä. Keskushyökkääjä on tehnyt urallaan pisteitäkin, mutta hänet tunnetaan enemmän kahden suunnanpelistään. Hänen sopimuksensa päättyy kauden jälkeen, ja vikkelä sentteri on hyvä hätäratkaisu Jetsille, jos parempaa vaihtoehtoa ei löydy.

Derick Brassard, New York Islanders (66 ott. 10+22=32)

Derick Brassard on vaihtanut viime vuosien aikana seuraa tiuhaan tahtiin. Tämä kertoo siitä, että missään ei olla oltu aivan tyytyväisiä Brassardiin, mutta hänellä on vielä vanhaa statustaan jäljellä. Islandersissa peli on kuitenkin kulkenut, ja Winnipegille Brassard olisi hyvä lisä sentteriosastoon, vaikkei varsinainen vahvistus välttämättä olisikaan.

Alex Galchenyuk, Minnesota Wild (59 ott. 8+16=24)

Alex Galchenyuk ei koskaan onnistunut lunastamaan huimaa potentiaaliaan, mutta hänestä ehti kasvaa luotettava 50 tehopisteen sentteri NHL:ään. Toistuvat seuranvaihdot veivät kuitenkin parhaan terän pelistä. Winnipegissä nuori Galchenyuk voisi puhjeta jälleen kukkaan erinomaisten laitahyökkääjien parissa.

Alex Galchenyuk aloitti kauden Pittsburgh Penguinsissa. Kuva: Getty Images

Mikael Granlund, Nashville Predators (63 ott. 17+13=30)

Mikael Granlund on pelannut viime vuodet laidassa, mutta keskushyökkääjän pelipaikka on hänelle myös enemmän kuin tuttu. Suomalainen olisi nyt saatavilla alennettuun hintaankin, kun peli Nashville Predatorsissa on kulkenut ailahdellen.

Carl Söderberg, Arizona Coyotes (70 ott. 17+18=35)

34-vuotias Carl Söderberg olisi tuskin pitkäaikainen ratkaisu kakkossentterin tontille, mutta ruotsalaissentteri olisi luotettava valinta. Yhtä umpisurkeaa NHL-kautta lukuunottamatta Söderberg on todistanut olevansa luotettava 35-50 tehopisteen mies. Hän toisi kakkosketjuun myös kaivattua kahdensuunnan pelaamista.

Erik Haula, Florida Panthers (48 ott. 12+12=24)

Erik Haula olisi erinomainen rouhija Winnipegin kakkosketjuun. Taistelija ei ole vielä löytänyt itselleen sopivaa kotia NHL:stä. Miinuspuolina Haulalle ovat loukkaantumisherkkyys, ja Winnipegillä on tarvetta enemmän pelintekijälle kuin maalintekijälle.


PÄIVÄN VIHJE: TAPPARA – JYP

Saako kriisissä taivaltava JYP selkäsaunan Tapparalta?