Rasismia vastaan taisteleva jääkiekkoilija Akim Aliu on julkaissut The Players Tribune -sivustolle kattavan artikkelin menneisyydestään.

Aliu on ollut tällä kaudella paljon mediassa esillä, sillä hän paljasti Calgary Flamesin päävalmentajan Bill Petersin synkän historian.

Nyt Aliu on tehnyt myös toisen rasismipaljastuksen tunnetusta ex-jääkiekkoilijasta.

– Kun pelasin vielä OHL:ssä Windsor Spitfiresin riveissä, niin kävin todellisesta helvettiä rasistisen sosiopaatin kanssa. Hänen nimensä oli Steve Downie. Minua ei kiinnosta paskan vertaa se, mitä hän ajattelee äskeisestä lausunnostani. Sanoisin sen saman asian myös hänelle päin naamaa. Hänellä ei ollut silloin mitään muuta, kuin vihaa sydämessä. Hän katsoi minua ja näki mustan pojan, jolla oli outo aksentti – siitä syystä hän ei pitänyt minusta. Minun kimppuuni hyökättiin ihonvärini takia. Tiesin sen jo silloin, ja tiedän sen yhä enemmän nykyään, Aliu avasi.

Yhdeksän kautta NHL:ssä pelannut Downie lopetti peliuransa kauteen 2016-17. Hän edusti urallaan viittä eri NHL-seuraa.