Rasismikohu Calgaryssä! NHL-pomo astui median eteen – lupaa selvittää rajut syytökset

© Kuva: Getty Images

Calgary Flames on joutunut alkuviikosta uuden kohun silmään.

Seuran ex-pelaaja Akim Aliu paljasti sosiaalisessa mediassa joutuneensa NHL-uransa alkutaipaleella rasististen huuteluiden kohteeksi. Aliu syyttää Twitterissä Flames-valmentaja Bill Petersia alatyylisestä huutelusta.

Tapaus paljastui Toronto-valmentaja Mike Babcockin potkujen jälkimainingeissa. Kokeneesta käskijästä on viime päivinä levinnyt julkisuuteen rajujakin paljastuksia.

– En ole yllättynyt Babcockin teoista. Omena ei putoa kauas puusta, kun miettii hänen suojattinsa tekoja Calgaryssä. Hän heitti muutaman kerran n-sanan pukukopissa, sillä hän ei pitänyt musiikkimaustani, Aliu kirjoittaa Twitteriin.

Pelaaja protestoi valmentajan sanavalintoja. Sen jälkeen hänen NHL-pelinsä päättyivät lyhyeen.

– Sen sijaan, että hän olisi ratkaissut tilanteen, hän lähetti kirjeen seurapomoille John McDonoughille ja Stan Bowmanille, että he lähettävät minut ECHL:ään.

Nyt Flames on reagoinut tilanteeseen. Seuran nykyinen GM Brad Treliving kommentoi tapausta median edessä.

– En ole ehtinyt jutella seuran työntekijöiden tai Petersin kanssa vielä sisäisesti. Mutta otamme tällaiset syytteet todella vakavasti. Tässä vaiheessa haluamme kertoa teille, että olemme tietoisia syytteistä ja aiomme tutkia tilanteen tarkasti. Sen jälkeen kerromme aiheesta lisää, Treliving avaa.

Aliu edusti Flamesia kausilla 2011-13. Hän siirtyi Pohjois-Amerikan vuosiensa jälkeen Ruotsiin ja KHL:ään. Viime kaudella pelaaja edusti ECHL-seura Orlando Solar Bearsia.

Katso Flames-pomon lausunto tästä:


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.