Pitkien ja rahakkaiden sopimusten tarjoaminen sen hetken NHL-tähtikategorian pelaajille kääntyy toisinaan karmeaksi epäonnistumiseksi seurojen näkövinkkelistä katsottuna.

Bar Down -sivusto listasi kuusi jättisopimusta, jotka näyttävät nykyvalossa vähintäänkin arvelluttavilta. Tuorein listan sopimuksista on Florida Panthersin ja tähtivahti Sergei Bobrovskin viime kesänä solmima, seitsemän vuoden ja 70 miljoonan dollarin arvoinen jättidiili, joka on osoittautunut ainakin ensimmäisen kauden perusteella seuralle karmeaksi ohilaukaukseksi.

– On vielä liian aikaista sanoa, mutta mikäli Bobrovskin seuraavat kuusi sopimuskautta sujuvat vähänkään ensimmäisen tapaisesti, ei Floridan tilanne tule olemaan helppo lähitulevaisuudessa. Maalivahdin vuosipalkka on 10 miljoonaa dollaria, ja hänen päästettyjen maaliensa keskiarvo (3,23) oli kauden keskeytyshetkellä uran heikoin torjuntaprosentin (90,0) ollessa toiseksi huonoin koko tähänastisella uralla. Bobrovskilla on toki yhä aikaa todistaa väittämä vääriksi, mutta ainakaan alku ei ole sieltä kuumimmasta päästä, Bar Down arvioi.

Muut viisi listan sijaa menevät Vancouver Canucksin Loui Erikssonille (6 vuotta ja 36 miljoonaa dollaria), Buffalo Sabresin Kyle Okposolle (7 vuotta ja 42 miljoonaa), Chicago Blackhawksin Brent Seabrookille (8 vuotta ja 55 miljoonaa) sekä New York Islandersia edustavalle kaksikolle, Andrew Laddille (7 vuotta ja 38,5 miljoonaa) ja Johnny Boychukille (7 vuotta ja 42 miljoonaa).