Kun puhutaan NHL-historian surkeimmista pelaajasopimuksista, usein nousee esiin Rick Dipietron ja Aleksei Jashinin nimet. Kysyimme nyt NHL-olohuone Facebook-ryhmässä, mitkä ovat puolestaan surkeimmat suomalaiset NHL-sopimukset.

Esittelemme tässä artikkelissa neljä äänestetyintä sopimusta. Jos haluat jatkossa osallistua vastaaviin äänestyksiin, liitythän mukaan NHL-olohuone ryhmään.

4. Leo Komarov, New York Islanders

New York Islanders tarvitsi kipeästi uusia vahvistuksia kaudeksi 2018-19, kun monia kovia nimiä jätti joukkueen. Yksi tulijoista oli Leo Komarov, joka hankittiin eliittitason rouhijaksi alempiin ketjuihin. Moni kuitenkin kauhisteli Komarovin hintalappua. Hänelle lätkäistiin kouraan neljän vuoden ja yhteensä 12 miljoonan dollarin sopimus.

3. Antti Niemi, Dallas Stars

Dallas Stars oli kamppaillut surkeiden kakkosvahtien kanssa vuositolkulla. Asia päätettiin korjata kerralla, kun Kari Lehtosen aisapariksi hankittiin toinen suomalaisvahti, Antti Niemi. Niemi ei kuitenkaan päässyt missään vaiheessa iskuun Dallas-paidassa. Hänelle annettiin kolmen vuoden ja yhteensä 13,5 miljoonan dollarin sopimus, joka ostettiin lopulta ulos.

2. Jori Lehterä, St. Louis Blues

Jori Lehterä aloitti NHL-uransa onnistuneesti St. Louis Bluesin riveissä. Hänet palkittiin kolmevuotisella ja yhteensä 14,1 miljoonan sopimuksella. Lehterän taso romahti kuitenkin saman tien, kun uusi sopimus astui voimaan. St. Louisin GM:kin kommentoi, että hän luuli saaneensa 50 tehopisteen miehen, mutta niin ei käynytkään. Lopulta Lehterä kaupattiin Philadelphia Flyersiin.

1. Ville Leino, Buffalo Sabres

Ville Leinon sopimus Buffalo Sabresin kanssa on varmasti koko NHL-historian kuuluisin suomalaissopimus. Leino päätyi vapaille markkinoille erinomaisen kauden jälkeen, ja Buffalo hankki hänet ykkössentteriksi. Suomalaishyökkääjä ei kuitenkaan löytänyt peliään missään vaiheessa uudessa seurassa, ja lopulta hänen kuusivuotinen ja 4,5 miljoonan dollarin vuosipalkkainen sopimuksensa ostettiin ulos. Vaikutukset jatkuivat kevääseen 2020 asti.