Vancouver Canucksin laitahyökkääjä Sven Bärtschi käy läpi vaikeita aikoja.

Entinen kärkivaraus tienaa kaudesta hulppeat 3,36 miljoonaa dollaria, mutta heikot peliesitykset tiputtivat 27-vuotiaan tällä kaudella siirtolistan kautta jopa farmiliiga AHL:n puolelle. Sveitsin maajoukkuetykin onkin uskottu palaavan ensi kaudeksi kotimaahansa. Nämä puheet ovat pelaajan itsensä mukaan kuitenkin vielä kaukaa haettuja.

– En aio palata takaisin farmiin, se on suunnitelmani. Seura päättää, mitä he aikovat tehdä suhteeni seuraavaksi. Se on heidän työnsä, laitahyökkääjä kommentoi TSN:lle.

– Aion tehdä hullun lailla töitä kehittääkseni peliäni. Suunnitelmissani ei ole palata Sveitsiin tai Eurooppaan. Uskon pystyväni pelaamaan minkä tahansa NHL-joukkueen kokoonpanossa, parhaalla NHL-kaudellaan 68 peliin 35 tehopinnaa takonut hyökkääjä vakuuttaa.

Bärtschin nykyinen sopimus umpeutuu vuoden päästä kesällä. Tällä kaudella vain kuusi peliä NHL:ssä pelannut laituri teki vahvaa jälkeä AHL:ssä iskemällä 43 peliin tehot 13+33=46. Käyntikortti muihin seuroihin on nyt annettu, joskin kova vuosipalkka hankaloittaa pelaajan kauppaamista muihin NHL-seuroihin kenties ratkaisevalla tavalla.

LUE MYÖS: Jättipalkkainen P.K. Subban uhoaa – aikoo palata takaisin NHL:n huipulle: ”Norris-palkinto tai…”