Vuonna 2013 NHL:n parhaan puolustajan Norris-palkinnon pokannut New Jersey Devilsin puolustaja P.K. Subban on taantunut viime vuosina pahasti parhaiden pelivuosiensa tasosta.

Nykyisin lähinnä somemaailmaan energiaansa laittava kanukki kuittaa kaudessa yhdeksän miljoonaa dollaria, mihin nähden miehen viime vuosien otteet jäällä ovat olleet lähes surkuhupaisaa seurattavaa. Parempaa on miehen mukaan kuitenkin luvassa jatkossa.

– Omasta mielestäni olen yhä huippupuolustaja tähän liigaan. Isoimmissa peleissä ja tiukimmilla hetkillä tunnen olevani yhä yksi niistä pelaajista, jonka joukkueet haluavat riveihinsä ja johon ne voivat luottaa, Subban retostelee Men’s Journal -lehden haastattelussa.

Viime kausi Devilsissä ei varsinaisesti antanut puheille katetta. Liigan tyvipäähän kovista odotuksista huolimatta valahtaneen seuran puolustuksen johtohahmoksi hankittu Subban iski 68 pelissä vain 7 maalia ja 18 tehopistettä.

– Kaksi edellistä kautta ovat ehdottomasti olleet täysin erilaisia kokemuksia. Kun pelaat Nashville Predatorsin kaltaisessa joukkueessa ja voitat runkosarjan, konferenssifinaalit, pääset Stanley Cupin finaaleihin… ja menet sen jälkeen New Jerseyyn, joka ei ole päässyt pitkään aikaan pudotuspelien avauskierrosta pidemmälle ja jolla on kasassa nuori joukkue – tilanne on erilainen, Subban puolustelee.

– Joten, kyse on sopeutumisesta, mutta uskon ehdottomasti, että edessä on kannaltani parempia aikoja, oli se sitten Norris-palkinto tai Stanley Cup, Subban valaa uskoa tulevaan.

31-vuotiaan puolustajan nykyinen, 8-vuotinen ja 72 miljoonan dollarin arvoinen sopimus umpeutuu keväällä 2022.