Atlanta Thrashers varasi tshekkihyökkääjä Patrik Stefanin NHL:ään koko varaustilaisuuden ykkösnimenä vuonna 1999.

Stefanin taakse jäi sellaisia tähtiä, kuten Daniel Sedin, Henrik Sedin sekä Henrik Zetterberg. Odotukset olivat siis valtavat, mutta ne eivät koskaan konkretisoituneet.

Reilut 13 vuotta sitten tapahtui sellainen moka, joka määritti lopulta koko Stefanin NHL-uran. Hänellä oli mahdollisuus ratkaista ottelu Edmonton Oilersia vastaan tyhjään maaliin. Sen sijaan hän onnistui sähläämään kiekosta ohitse maaliviivan lähellä, ja Oilers käänsi tilanteen vastahyökkäykseksi – sekä tasoitti ottelun vain kaksi sekuntia ennen loppua.

Artikkeli jatkuu videon alapuolella.

Stefanin uraa ei tietenkään tuomittu tuossa kohtaa hänen edustamansa Dallas Starsin toimesta, sillä joukkue voitti ottelun jatkoajalla 6-5. Tapahtunut sai kuitenkin pahaa jälkeä aikaan miehen pääkopassa.

Jo ennen kyseistä tilannetta NHL:ssä pahasti alisuorittanut tshekkihyökkääjä oli saanut hiljalleen uraansa pieneen nosteeseen, mutta mokan jälkeen kaikki työ valui hukkaan.

Lopulta Stefan pelasi kyseisen tilanteen jälkeen enää 13 NHL-ottelua. Sittemmin hän siirtyi seuraavalla kaudella (2007-08) pelaamaan Sveitsin pääsarjaan ja SC Berniin, mutta joutui lopulta päättämään uransa vain kolmen pelatun ottelun jälkeen, kärsittyään loukkaantumisista.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2017.