Viimeisimpänä AHL:ssä pelannut kanadalaiskiekkoilija Ben Sexton joutuu lopettamaan uransa vain 28-vuotiaana. Hän ei pelannut viime kaudella yhtäkään ottelua terveyshuolien takia.

 

Pelaajan viimeiseksi joukkueeksi jäi AHL:n Wilkes-Barre/Scranton Penguins. Sentterin ja laiturin paikalla viihtynyt hyökkääjä pelasi urallaan kaksi NHL-ottelua, kun hän kantoi kaudella 2017-18 Ottawa Senatorsin paitaa tovin.

– Raskain sydämin ilmoitan, että eläköidyn ammattilaiskiekosta missattuani kauden 2019-20 aivotärähdyksen sekä aikaisemman loukkaantumishistorian takia, pelaaja huokaa Twitterissä.

Iloisiakin uutisia hänellä on viesittävänään.

– Pitkässä juoksussa terveyteni ja kasvavan perheeni kannalta on meidän etujen mukaista jättää pelit.

Sitten Sexton pisti kiertoon perinteiset kiitokset perheelle, kavereille, joukkuekavereille, valmentajille ja edustamilleen organisaatioille siitä, että nämä edesauttoivat pelaajan jatkamaan aikoinaan unelmaansa kohti NHL:ää.

Sexton katsoo eteenpäin

– Odotan innolla elämäni uuden sivun aloittamista, sanoo pelaaja, joka lisää rakastavansa kiekkoa todellakin paljon.

Kanukki varattiin NHL:ään Boston Bruinsin toimesta kesällä 2009 seitsemännellä kierroksella numerolla 206.

Hänen isänsä on Randy Sexton, joka on toiminut esimerkiksi kesken jääneellä kaudella Buffalo Sabresin vara-GM:nä. Isä-Sexton on ollut myös Pittsburgh Penguinsin, Florida Panthersin ja Ottawa Senatorsin taustoilla.