NHLSuomi.com tarjoaa jälleen tuoretta visaa jääkiekon puutteesta kärsiville lukijoillemme.

Tällä kertaa aihe on niinkin legendaarinen kuin: puumailat.

Nämä nuoremmalle sukupolvelle tuntemattomat kapistukset ovat kadonneet täysin NHL-kaukaloista, joten tästä syystä etsimmekin nyt NHL:n viimeistä puumailasoturia.

Kuka oli viimeinen pelaaja, joka pelasi vakituisesti puumailalla NHL:ssä?

Vihje 1.

Tämä yli 1100 runkosarjaottelua ja 62 pudotuspeliottelua pelannut järkäle on NHL:ssä viimeinen pelkästään puumailaa käyttänyt pelaaja.

– Nykyajan mailoilla on helpompi syöttää sekä niillä on helpompi pitää kiekkoa. Pystyin silti laukomaan kovempaa puumailalla. En tiedä miksi. Ehkä se johtui mailan taipumisesta. Minulla ei koskaan ollut tarpeeksi taitoa olla kikkailija tai taitopelaaja, joten puumaila oli minulle järkevä vaihtoehto. Nojasin vain siihen ja latasin niin kovaa kuin pystyy, hän kertoi The Athleticin haastattelussa.

Vihje 2.

Tämän lähes satakiloisen pelimiehen laukausta pidetään NHL:n kaikkien aikojen kovimpien joukossa. Bleacher Report -lehti rankkasi laukauksen NHL:n historian 31:ksi kovimmaksi.

Hän jakoi vuoden 2004 NHL:n All Star -tapahtumassa kovin laukaus -kilpailun voiton Sheldon Sourayn kanssa. Kummatkin laukoivat kiekkoa 102,2 mailia tunnissa (164,4 km/h).

Vihje 3.

Legendaarinen NHL-valmentaja Mike Keenan leipoi tästä puolustajasta kaikkien yllätykseksi rautaisen ylivoimapelotteen.

Hän teki Markus Näslundin, Aleksandr Mogilnyn ja Mark Messierin tähdittämän Vancouver Canucksin riveissä komeat 23 maalia. Näistä 23 osumasta 18 syntyi ylivoimalla, joka oli tähän mennessä NHL:n yhden kauden ennätys puolustajalle.

Vihje 4.

Tämä nimikirjaimilla AA alkava pelaaja lopetti uransa kesällä 2012. Hän toimi viimeisellä kaudellaan Columbus Blue Jacketsin varakapteenina.

Hänen palkintokaappiaan komistaa alle 20-vuotiaiden MM-kulta sekä olympiahopea vuodelta 1994.

Näet oikean vastauksen klikkaamalla artikkelin lopusta seuraavaa sivua (2):

KATSO MYÖS NÄMÄ:

VISA: Kuka oli viimeinen ilman kypärää pelannut pelaaja NHL:ssä? Ei toivoisi samaa kellekään: ”Todella vaarallista”

VISA: Kellä on NHL:n historian paras laukausprosentti? Tämän kaikkien aikojen snaipperin ura loppui aivan liian aikaisin

VISA: Kuka on NHL:n kovin jäähyjenkalastaja viimeiseltä 10 vuodelta? Tätä sympaattista peluria ei moni uskoisi rottapelaajaksi

VISA: Kuka pelaaja on kerännyt eniten eri NHL-seuroja urallaan? Tätä yli 1000 NHL-ottelun miestä ei moni tiedä

Oikea vastaus: Adrian Aucoin

(Kuva: Getty Images)

 

Adrian Aucoin oli NHL:n viimeinen puumailaa käyttänyt pelaaja (lähde: The Athletic -sivusto).

Aucoin voitti myös uransa aikana kaksi kertaa Calgary Flamesin sisäisen kovin laukaus -kilpailun.

– Se oli vain 30 dollarin maila. On paljon asioita, jotka näyttävät hienoilta, mutta joskus vanhassa on vara parempi, Aucoin oli kuvaillut mailaansa yleisölle.