NHLSuomi.com tarjoaa kiirastorstain kunniaksi pientä pähkinää purtavaksi NHL:n tosifaneille.

Kysymyksemme ei ole helpoimmasta päästä, mutta NHL:ää suorastaan uskonnon lailla seuraavat kiekkofanit saattavat löytää vastauksen viimeistäänkin vihjeiden avulla.

Kuka pelaaja on kalastanut NHL:ssä eniten jäähyjä viimeisen kymmenen kauden (2009-10 – 2019-20) aikana?

Vihje 1.

Tämä pelaaja on kalastanut yli 700 NHL-ottelua kestäneellä urallaan vastustajilleen huimat 330 jäähyä. Lukema on seitsemän enemmän kuin tilastossa seuraavana tulevalla.

Vihje 2.

Tämän hyökkääjän sympaattisen ulkokuoren takaa löytyy ajoittain jopa likaisia keinoja kaihtamaton pelimies.

Kurinalattomuudesta pelaajaa ei kuitenkaan voi suuremmin syyttää, sillä hän on ottanut vain 152 jäähyä. Häntä ei myöskään ole koskaan ajettu suoraan ulos NHL-ottelusta.

Vihje 3.

Eräs NHL-konkari kuvasi mysteeripelaajaamme näin:

– Ihan rehellisesti, hän on jäällä välillä aikamoinen rotta. Hän pääsee jätkien ihon alle. Hän on tehnyt sitä todella hyvin jo siitä lähtien, kun hän saapui NHL:ään. Olen huomannut häntä vastaan pelatessani, että hän on mahtava luistelija. Hän käyttää hyvin luistinten terää ja löytää varmasti paikkansa maalinedustalta, pelaaja mainitsi The Athletic -lehden haastattelussa.

Vihje 4.

Tämä pelaaja on voittanut pronssia vuoden 2004 Canada Junior Nationals -taitoluistelukilpailussa. Kilpailuun osallistui kaikki Kanadan parhaat junioritason taitoluistelijat.

Näet oikean vastauksen klikkaamalla alla olevasta kohdasta seuraavaa sivua (2):

KATSO MYÖS NÄMÄ:

VISA: Kellä on NHL:n historian paras laukausprosentti? Tämän kaikkien aikojen snaipperin ura loppui aivan liian aikaisin

VISA: Kuka pelaaja on kerännyt eniten eri NHL-seuroja urallaan? Tätä yli 1000 NHL-ottelun miestä ei moni tiedä

(Kuva: Getty Images)

Oikea vastaus: Jeff Skinner

Buffalo Sabresin tähtihyökkääjä Skinner on NHL:n 2010-luvun jälkeen eniten jäähyjä omalle joukkueelleen hommannut pelaaja.

Jättimäistä yhdeksän miljoonan dollarin palkkaa nauttiva kanadalainen tunnetaan poikkeuksellisen sulavasta luistelustaan sekä kokoonsa nähden erinomaisesta tasapainostaan. Nämä ominaisuudet ovat merkittäviä syitä siihen, että Skinner on suorastaan mestarillinen jäähyjenkalastelija.